REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

LOVITURĂ GREA pentru Dănuţ Căpăţână! Fosta lui soţie a semnat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA

LOVITURĂ GREA pentru Dănuţ Căpăţână! Fosta lui soţie a semnat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA

Replica API 2 noiembrie 2016 | 12:40 891

Dănuţ Căpăţînă

Lucica Simona Căpăţână a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii, sesizarea fiind înregistrată la Tribunalul Constanța, pe 31.10.2016. Termenul a fost stabilit pentru data de 2.12.2016. Prin urmare, rezultă că ea era cercetată penal și a apelat la acest acord pentru o pedeapsă mai favorabilă. De menționat este că numele ei apare și în dosarul "externalizarea serviciilor de recepţie şi secretariat din ambulatoriul spitalului", însă nu fusese trimisă în judecată.

Precizăm că Dănuţ Căpăţînă a fost trimis în judecată într-un nou dosar instrumentat de DNA, de data aceasta fiind vorba despre externalizarea serviciilor de recepţie şi secretariat din Ambulatoriul spitalului, prin simularea unor proceduri de achiziţie publică, către inculpata S.C. Mara Investcom S.R.L., controlată de fosta lui soție. Inculpatul mai este cercetat şi în alte dosare.

Potrivit procurorilor DNA, în rechizitoriul întocmit, au reținut că, în perioada 2010-2016, Dănuț Căpățînă, în calitate de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția deținută, în legătură cu încheierea a șase contracte având ca obiect servicii de secretariat și recepție.

Contractele respective au fost încheiate cu S.C. Mara Investcom S.R.L. (societate pe care o controla prin intermediul fostei sale soții), fără organizarea unei proceduri de atribuire care să asigure o utilizare eficientă a fondurilor publice și promovarea concurenței dintre operatorii economici. De asemenea, serviciile respective au fost achiziționate la prețuri supraevaluate față de costul efectiv al acestora, în vederea obținerii unor foloase necuvenite pentru sine în valoare de 1.464.832,63 lei.

Ca urmare a acestor demersuri, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost prejudiciat cu 2.089.997,87 lei, sumă cu care această unitate sanitară s-a și constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra sumelor de bani existente și viitoare existente în contul deschis la o unitate bancară de către inculpata S.C. Mara Investcom S.R.L.. De asemenea, procurorii au mai dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unei societăți comerciale, în calitate de parte responsabilă civilmente, firmă la care este acționar inculpatul Căpățînă Dănuț.

Liliana CHIRU

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/cum-si-a-umplut-buzunarele-danut-capatina-a-avut-grija-sa-nu-o-implice-pe-fiica-lui-295338/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Practica este la nivel national cu acordul autoritatilor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614