REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Luna februarie: mii de constănţeni şi-au înmatriculat maşinile

Luna februarie: mii de constănţeni şi-au înmatriculat maşinile

Replica API 17 februarie 2017 | 00:00 248

Aglomerație mare în luna februarie la Direcția de Permise și Înmatricularea Vehiculelor din Constanța! Constănțenii au umplut zi de zi holurile instituției, ei având "liber" la înmatriculări, fără a plăti taxa de timbru.

De la 1 februarie anul curent, șoferii s-au bucurat de eliminarea unor taxe importante. Printre acestea se află și celebrul Timbru de Mediu, iar populația nu va mai scoate din buzunar sume de bani deloc de neglijat. Așa cum era de așteptat la serviciul de înmatriculări a fost foarte aglomerat și s-a înregistrat o creștere semnificativă. „De la începutul lunii și până acum s-au efectuat în jur de 3.500 de înmatriculări. Față de aceeși perioadă a anului trecut creșterea este de peste 3,5 ori, ceea ce este foarte mult.

De asemenea, vreau să vă spun că programările online fucționează în continuarea și este foarte aglomerat și aici. Zic eu că a fost o măsură care i-a ajutat foarte mult pe cetățenii”, a declarat pentru Replica, Marian Tudose, șeful Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor Constanţa. De precizat este faptul că la sediul instituției mai sus precizate au fost deschise cinci ghişee faţă de trei câte erau săptămână trecută şi există un ghişeu special pentru cei care îşi fac programarea online, timpul petrecut acolo fiind de maxim cinci minute.

De ce acte aveți nevoie pentru îmatricularea mașinii

Atunci când ajungeți în fața ghișeelor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor Constanţa aveți nevoie de un dosar care trebuie să conțină următoarele documente: cerere de înmatriculare tipizată (este gratuită şi o puteţi descarcă de pe Internet sau o găsiţi la DRPCIV); fişa de înmatriculare auto vizată la Direcţia Impozite şi Taxe Locale de sector semnată de fostul şi de actualul proprietar, în cazul persoanelor juridice este nevoie şi de ştampila firmei (original); cartea de identitate a vehicului (original şi copie); certificatul de înmatriculare al fostului proprietar în care acesta a înscris transmiterea dreptului de proprietate (talonul - original), ITP-ul trebuie să fie valabil (inspecţia tehnică periodică); contractul de vânzare-cumpărare sau factură (în original şi copie); actul de identitate al solicitantului (original şi copie); asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) cu numele noului proprietar (copie); dovadă de plata a contravalorii certificatului de înmatriculare (talon auto - original - 37 lei); plăcuţele cu numărul de înmatriculare vechi, dacă vreţi/trebuie să le schimbaţi și certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Român (original) - doar pentru maşinile aduse din străinătate.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si uite asa raman in tara o gramada de bani in loc sa plece prin Bulgaria. Gabi esti un prost, mai bine taci. Multe rable au peste euro4.
2
0
Saraciile acum la inscris rablele ......lasati va sacosa ptr a avea nr de ordine
0
3
Repede fratilor sa le inmatriculam,ca baga Iohannis taxa la lo!
2
2
Totusi cu putin efort s-ar mai putea elimina din atatea hartii si stampile. Un prim pas a fost eliminarea RAR-ului pt transcriere. Ar trebui si fisa auto sa dispara, sa comunice spit-ul cu politia sa nu mai alerge omul dupa stampile si cozi
4
0
sa mai plateasca taxe si in rromania nu doar in Bulgaria
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367