REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Macovei s-a înscris oficial la alegerile prezidenţiale

Macovei s-a înscris oficial la alegerile prezidenţiale

Replica API 22 septembrie 2014 | 00:57 276

Monica Macovei

Europarlamentarul, Monica Macovei, şi-a depus duminică, la Biroul Electoral Central, semnăturile pentru înscrierea oficială în cursa alegerilor prezidenţiale, primul tur fiind stabilit pentru 2 noiembrie. Macovei şi-a exprimat convingerea că va câştiga alegerile şi se bazează pe principiul binelui, care învinge răul, dând ca exemplu biblic lupta dintre David şi Goliat. „Am depus semnăturile, peste 300.000. Mulţumesc oamenilor care m-au sprijinit. E bine că PSD şi PNL s-au oprit la timp din marea întrecere socialistă, altfel riscau să depună mai multe semnături decât numărul de alegători. (…) Împreună îi putem bate. Voi sunteţi speranţa mea, iar eu sunt speranţa voastră. Dacă toţi cei care cred în mine mă votează în primul tur, voi câştiga. Şi David l-a bătut pe Goliath”, a declarat Macovei.

Dintre toţi candidaţii, Macovei este singura care, până în prezent, a prezentat şi un plan de “bătaie”, mai exact programul, care nu se regăseşte la ceilalţi. “Candidez pentru că vreau să ne luăm înapoi banii furați. Toate privatizările și contractele cu statul din ultimii 25 de ani vor fi cercetate. Vreau ca Parlamentul să-și reducă cu 50% cheltuielile. Un stat sărac nu poate susține un Parlament bogat. Voi susține ca toți românii din țară și din străinătate să poată vota electronic sau prin corespondență. Românii din diaspora sunt parte a națiunii noastre. Nu mai putem continua așa. Medicii pleacă, mii de români pleacă, investitorii pleacă. Ne afundam în mizerie. Demnitatea noastră este călcată în picioare”, a precizat Macovei, care le-a oferit şi nişte “daruri” contracandidaţilor Victor Ponta şi Klaus Iohannis. “Am adus o pungă de popcorn pentru micul Ceauşescu (Victor Ponta – n.r.) de la Palatul Victoria ca să aibă ce să mănânce şi să mă asculte, pentru că oricum nu se ocupă cu guvernarea ţării, iar lui Iohannis o oglindă, să se gândească cum arată un om care vrea să fie preşedintele României fără să spună nimic”, a concluzionat Macovei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614