REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Macovei şi-a lansat partidul M10: „Nu suntem noul PNL, vechiul PSD. Suntem în bătălie cu valul hoţiei”

Macovei şi-a lansat partidul M10: „Nu suntem noul PNL, vechiul PSD. Suntem în bătălie cu valul hoţiei”

Replica API 2 martie 2015 | 00:32 161

Constanţa, prezentă la lansarea oficială

Constanţa, prezentă la lansarea oficială

Trupa care a pus umărul la campania pentru prezidenţiale a europarlamentarului Monica Macovei s-a reactivat. Asociaţia M10 va beneficia şi de corespondentul politic, partidul cu acelaşi nume. În cadrul conferinţei de lansare, organizată duminică, la sediul Casei de Cultură a Studenţilor, din Capitală, Macovei a promis o traiectorie pe care viitorul partid o va urma neclintit: de dreapta, pro-occidentală, anticorupţie!

„Modernizarea României, bunăstarea României şi a românilor, înseamnă merit, înseamnă fiecare pe meritul lui, la locul lui, înseamnă mediu, înseamnă multe alte lucruri minunate, care, iată, încep cu „m”, de la „minune”. Astăzi, lansăm un nou partid. Nu este al treilea pol, este singurul şi primul din România de dreapta, cu adevărat, singurul care merge pe calea dreaptă. Nu este nimic din ce vedem azi pe scena politică, nu este nici una din jumătăţile FSN, nu este nici „noul PNL”, nu este nici vechiul PSD, nu are nimic de-a face cu actuala clasă politică. (...) Administraţia trebuie informatizată, trebuie să existe un singur ghişeu, la care, cine are nevoie să nu mai fie trimis la nici un alt ghişeu. Să vorbească între ele instituţiile statului, că de-asta sunt plătite. Pe noi, pe mine, să nu ne mai trimită nicăieri, să vorbească între ele pe fax, pe telefon, pe mail, treaba lor până când facem informatizarea, dar tu să îţi iei documentele de care ai nevoie în câteva minute, să nu mai fii pus pe drumuri”, a spus Macovei, pe scena unde Adrian Papahagi, susţinător fervent al europarlamentarului, a făcut show, reamintind de tentativa de reformare a PDL, partid astăzi dispărut şi al cărui nume politicianul clujean nu l-a menţionat, intenţionat. „Chiar aici, în această sală, acum aproape trei ani, participam la un eveniment încărcat de speranţă. Un prieten al meu, filosof, Mihail Neamţu, încerca să lanseze un partid curat. Partidul lui, din păcate, s-a plafonat. Am încercat, alături de Monica Macovei, într-un partid pe care nici nu-l mai amintesc, ne-am îmbrăcat în haina reformismului, ne-am dus veseli pe o scenă ca aceasta, încolonat, nu veniseră ca dumneavoastră, liberi, ci bine organizaţi de satrapii locali sau cum le spune, şefi, baroni, ştabi, care i-au adus să aplaude şi să voteze la comandă. Tot la comandă, ne-au acordat doar 5% din voturi. Atâta valora reformismul nostru, codul etic, dar au scăpat de „teroarea Macovei”. Ce a urmat dup-aia, a fost dezastru pentru ei şi, până la urmă, dispariţia”, a spus Papahagi.

Mîndruţă, atac la Radu Mazăre

Printre invitaţii care au luat cuvântul la evenimentul de duminică, jurnalistul Lucian Mîndruţă şi-a început discursul cu directă referire la Constanţa. „Cine vrea să câştige alegerile? Voi, Constanţa? Până nu scăpaţi de Mazăre, nu vă văd bine! (…) Am intrat într-un partid în august 1989. Partidul meu a căzut de la putere după trei luni! Nu vreau să vă fac nici un rău, aşa că nu intru în M10, prefer să rămân independent şi de pe margine”, a spus Mîndruţă. În Capitală, a fost prezentă şi regiunea de sud-est, de care fostul consilier judeţean, Mihai Petre, este responsabil. Acesta a mobilizat zeci de persoane din Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa, pentru lansarea M10, şi care ne-a explicat ce înseamnă acest partid pentru care, de luni, începe strângerea de semnături necesare înregistrării.

„O bună parte a românilor care au votat pe 2 și pe 16 noiembrie: un partid antisistem, care să lupte cu adevărat împotriva corupției și nu doar să dea din gură, care să pună în centrul său românul și țara și nu politicianul. Un partid pentru care „meritocrație” să nu fie doar un cuvânt din dicționar și care să își găsească aplicabilitatea în oamenii care îl vor compune”, ne-a spus Mihai Petre, care susține că, în mare parte, nucleul constănțean al formațiunii este constituit și M10 ar putea fi oricând gata să atace Primăria Constanța și Consiliul Județean.

„Toată regiunea a fost reprezentată, adică, după ce am fost nominalizat, n-am dormit, am găsit oameni și am făcut nuclee peste tot. Începând cu ziua de marți, toate cele patru organizații vor începe mobilizarea pe forțe proprii pentru a strânge semnăturile pentru înregistrarea partidului. (...) Pe termen scurt, consolidăm nucleul, acum în proporție 80% consolidat, însă în faza imediat următoare, vom organiza nuclee în orașe și comune cu peste 5.000 de locuitori, în următoarele două luni. Din oamenii intrați până acum, fără nici un fel de probleme, o listă de consilieri locali și județeni. Calitatea celor au intrat este net superioară celor care sunt acum în alte partide politice. Dacă ar fi mâine alegeri, am putea depune liste la CJ și CL, mult mai bune decât ale celorlalte partide”, a concluzionat Mihai Petre, pentru Replica.

Macovei, război declarat împotriva funcționarilor publici

Adeptă a depolitizării masive, Macovei își dorește ca viitorul partid să aplice o intervenție minimală a statului în toate domeniile de activitate, în special în ceea ce privește administrațiile publice.

„Modernizarea României, bunăstarea României și a românilor, înseamnă merit, înseamnă fiecare pe meritul lui, la locul lui, înseamnă mediu, înseamnă multe alte lucruri minunate, care, iată, încep cu „m”, de la „minune”. Astăzi, lansăm un nou partid. Nu este al treilea pol, este singurul și primul din România de dreapta, cu adevărat, singurul care merge pe calea dreaptă. Nu este nimic din ce vedem azi pe scena politică, nu este nici una din jumătățile FSN, nu este nici „noul PNL”, nu este nici vechiul PSD, nu are nimic de-a face cu actuala clasă politică. (...) Administrația trebuie informatizată, trebuie să existe un singur ghișeu, la care, cine are nevoie să nu mai fie trimis la nici un alt ghișeu. Să vorbească între ele instituțiile statului, că de-asta sunt plătite. Pe noi, pe mine, să nu ne mai trimită nicăieri, să vorbească între ele pe fax, pe telefon, pe mail, treaba lor până când facem informatizarea, dar tu să îți iei documentele de care ai nevoie în câteva minute, să nu mai fii pus pe drumuri”, a spus Macovei în cadrul conferinței de presă, organizată după evenimentul de lansare.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218