REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mai mulţi poliţişti şi-au recuperat banii opriţi pe vremea lui Catană

Mai mulţi poliţişti şi-au recuperat banii opriţi pe vremea lui Catană

Replica API 11 noiembrie 2011 | 00:00 296

Tribunalul le-a dat dreptate

Tribunalul le-a dat dreptate

Mai mulţi poliţişti cărora le-au fost oprite diferite sume din salarii, în urma unor erori ale juriştilor din cadrul IPJ, şi-au recuperat sumele de bani în instanţă. Pe vremea fostului inspector-şef al IPJ Constanţa, Dumitru Catană, mai mulţi poliţişti care aveau unele beneficii în bani, au fost mutaţi de la un compartiment la altul, moment în care li s-au tăiat şi aceste beneficii. Prin intermediul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractant (SNPPC), o parte dintre oamenii legii rămaşi cu salariile tăiate, aproximativ 15 lucrători, s-au adresat instanţei de judecată, în contencios administrativ, pentru recuperarea sumelor de bani.

Potrivit unor surse, sumele reţinute erau de aproximativ 1.000 de lei. "Juriştii IPJ au interpretat greşit un ordin al ministerului şi al IGPR şi au tăiat din salarii, pe motiv că poliţiştii au fost mutaţi. În realitate, trebuia să se ţină cont de faptul că au fost mutaţi de la un compartiment la altul, dar acestea erau tot din cadrul IPJ", susţin sursele. Odată ce a fost deschisă acţiunea civilă, se pare că cei din IPJ şi-au dat seama că undeva s-a greşit, motiv pentru care s-a dispus restituirea sumelor de bani. Astfel, la termenul de ieri, s-a făcut dovada că IPJ a achitat sumele de bani poliţiştilor care au dat în judecată IPJ-ul şi IGPR-ul, dosarul rămânând astfel fără obiect. Şeful SNPPC Constanţa, George Caraivan, susţine că mai sunt şi alţi poliţişti care au bani de recuperat, însă nu au deschis acţiune în instanţă. "Oamenii au fost mutaţi, li s-au oprit beneficiile de care dispuneau, iar prin sindicat, s-au adresat instanţei şi şi-au recâştigat drepturile. Însă mai sunt şi alţii care au bani de recuperat. Lucrurile nu vor rămâne aşa. Cineva a greşit, interpretând greşit un ordin, iar acel cineva va trebui să plătească pentru asta. O să cerem ca acel jurist să răspundă, iar dacă a semnat ca primarul, să plătească. Se întâmpla pe vremea fostei conduceri. La Dumitru Catană nu poţi avea pretenţii, pentru că el era cu vapoarele, era marinar. Catană nu era poliţist. Însă actuala conducere şi-a dat seama cum stau lucrurile şi a remediat situaţia. Domnul Burlacu este de parte cu dreptatea", ne-a declarat Caraivan. La rândul său, şeful IPJ, Valentin Burlacu, ne-a declarat că aceste lucruri nu sunt motive de laudă. "Nu am făcut altceva decât să îndrept o eroare. Atât", ne-a declarat inspectorul-şef.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614