REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mai mulţi turişti din Costineşti, înşelaţi prin jocul Alba – Neagra

Mai mulţi turişti din Costineşti, înşelaţi prin jocul Alba – Neagra

Replica API 7 iulie 2015 | 00:00 592

Cinci ţepe într-o singură zi

Cinci ţepe într-o singură zi

După ce mai multe persoane au fost înşelate în Mamaia prin jocul Alba - Neagra, iată că oamenii legii au depistat cazuri şi la Costineşti. Spre exemplu, numai pe 5 iulie au fost înregistrate 5 astfel de evenimente. Echipajele mixte de ordine şi siguranţă publică, formate din jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, au constatat în staţiunea Costineşti, în data de 05 iulie a.c., cinci cazuri de practicare ilegală a jocului de noroc „alba-neagra”.

Astfel, în data de 5 iulie a.c., în jurul orei 00.25, în staţiunea Costineşti, pe Faleza Soarelui, un bărbat în vârstă de 41 de ani atrăgea persoane, pentru a participa la jocul de noroc “alba-neagra” folosind trei cutii de chibrituri de culoare albastră. Făptuitorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în cuantum de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În aceeaşi zi, în jurul orei 21.30, poliţiştii şi jandarmii aflaţi în misiune de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, au depistat 4 bărbaţi, în zona Obelisc din staţiunea Costineşti, organizând jocuri de noroc, atrăgând turiştii pentru a participa cu sume de bani. Cei 4 „norocoşi” au fost sancţionaţi pentru organizarea de jocuri de noroc, cu amenzi contravenţionale, în cuantum total de 2.000 lei, în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar obiectele folosite pentru săvârşirea contravenţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pentru a nu fi victimele acestor persoane, Jandarmeria Constanţa recomandă să nu intraţi în legătură cu persoane necunoscute, chiar dacă acestea pretind că vă cunosc, să evitaţi să vă lăsaţi atraşi în astfel de jocuri de noroc neautorizate, care se desfăşoară în spaţiu public, sub pretextul unui eventual câştig de bani.

Dacă daţi curs unor astfel de solicitări şi participaţi jocuri de noroc neautorizate, puteţi fi sancţionaţi contravenţional, în temeiul Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru participarea de jocuri de noroc.

„Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte”, au transmis reprezentanţii IJJ Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218