REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

MAI: Revelion fără incidente şi cele mai liniştite sărbători de iarnă din ultimii cinci ani

MAI: Revelion fără incidente şi cele mai liniştite sărbători de iarnă din ultimii cinci ani

Replica API 3 ianuarie 2016 | 23:16 384

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că anul acesta au fost cele mai liniştite sărbători de iarnă din ultimii cinci ani, fără incidente la petrecerile şi spectacolele publice de Revelion, şi cu o diminuare a accidentelor cauzate de folosirea materialelor pirotehnice.

Astfel, faptele comise cu violență (omor, tentativă de omor și loviturile cauzatoare de moarte) au scăzut față de anul trecut cu mai mult de 50%, fiind înregistrate numai 4 astfel de fapte.

De asemenea, faptele de tâlhărie sunt în scădere fata de anii trecuți (7 fapte, mai puține cu 21 față de anul 2011, cu 9 față de 2012, cu 4 față de anul trecut).

Și numărul accidentelor rutiere a scăzut considerabil (mai puține cu 18 față de 2011, respectiv cu 55 față de 2013 și 30 față de anul trecut.)

Numărul persoanelor decedate este sub media anilor precedenți (mai puține cu 12 față de 2011, respectiv 19 față de 2013.)

Datorită măsurilor adoptate de către Ministerul Afacerilor Interne în ultimele 2 zile nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau fapte comise cu violența în mediul stradal.

Referindu-ne strict la noaptea de Revelion, la cele 144 de evenimente organizate în spațiul public și la care au participat peste 400.000 de persoane, nu au fost înregistrate incidente.

În ceea ce privește situațiile de urgență, în data de 1 ianuarie pompierii au intervenit pentru stingerea a 159 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgență în peste 1.000 de cazuri.

Pentru asigurarea acestor intervenții medicale au fost în serviciu 243 de echipaje de prim-ajutor.

În zilele de 30, 31 și 1 ianuarie elicopterele Inspectoratului General de Aviație au efectuat 28 de misiuni, dintre care 3 pentru suportul aerian al structurilor operative ale MAI și 25 misiuni medicale de tip SMURD.

În prima zi a noului an, conform evaluărilor unităților medicale a fost înregistrată o diminuare semnificativă a cazurilor de persoane care au necesitat internarea în urma utilizării articolelor pirotehnice.

Această situație pozitivă, se datorează inclusiv faptului că în perioada premergătoare Anului Nou, structurile MAI au ridicat în vederea confiscării peste 115 tone de materiale pirotehnice care reprezentau un potențial risc pentru cetățeni.

Peste 60 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanţa dar şi poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa şi agenţi ai firmelor de pază, au asigurat ordinea şi siguranţa publică în Piaţa Ovidiu din Constanţa, pe timpul spectacolului „Revelion 2016- Pe meridianele veseliei”, organizat de Primăria Constanţa.

În luna decembrie, s-a intervenit la peste 77.000 de evenimente, ceea ce înseamnă o medie de 2.400 de acţiuni zilnic.

Pentru aceste ultime zile de vacanță, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor menține același nivel de prezență în stradă și aceeași exigență în ceea ce privește sancționarea faptelor ilegale.

Pentru că sunt așteptate creșteri ale valorilor de trafic pe principalele artere rutiere, atenționăm conducătorii auto că din punct de vedere meteorologic situația se va schimba începând de astăzi și vor apărea condiții pentru depunerea de polei sau zăpadă.

Tocmai de aceea, recomandăm celor care pleacă la drum să se intereseze din timp cu privire la condițiile de trafic, să aibă pregătite mașinile pentru circulația în condiții de iarnă și să conducă cu multă prudență. Celor care au de străbătut distanțe mari, le recomandăm să plece din timp și să respecte limitele de viteză.

”În încheiere vă rog să-mi permiteți ca în numele ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, să vă urez tuturor un An Nou fericit, cu multe reușite și împliniri și să vă asigur că și anul acesta angajații Ministerului Afacerilor Interne vor avea ca principală prioritate creșterea nivelului de siguranță a cetățenilor români. Ministrul Afacerilor Interne mulțumește de asemenea celor aproape 40.000 de polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, medici și paramedici SMURD, care au muncit și în noaptea de Revelion și în toate aceste zile. Efortul depus de fiecare dintre aceștia, în misiunile de ordine publică, în stradă, la manifestările publice din marile orașe, la frontierele României sau în misiunile de intervenție pentru ajutorarea populației a făcut ca aceste Sărbători de Iarnă să fie cele mai sigure și liniștite din ultimii ani. Aceste rezultate se datorează și cetățenilor care au înțeles necesitatea tuturor măsurilor preventive adoptate de structurile Ministerului Afacerilor Interne și au răspuns pozitiv acestui parteneriat în interesul siguranței și securității. Parteneriatul dintre Ministerul Afacerilor Interne și populație nu ar fi putut fi atât de eficient fără implicarea mass-media care a transmis recomandările și măsurile dispuse la nivelul M.A.I., sens în care vă mulțumim pentru modul cum ați mediatizat eforturile depuse în folosul comunității”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102