REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Managerul Spitalului Judeţean se va prezenta la Tribunal abia în octombrie

Managerul Spitalului Judeţean se va prezenta la Tribunal abia în octombrie

Replica API 3 septembrie 2015 | 00:05 190

Dănuţ Căpăţână

Un nou termen în procesul penal, în care managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este ancorat, fusese stabilit pentru data de 9 septembrie anul curent, după ce magistraţii, în iunie, au amânat cauza pentru administrare probe. Însă, iată că o nouă amânare a fost anunţată. „Preschimbă termenul de judecată din data de 8.09.2015 la data de 16.10.2015. Dispune încunoştinţarea părţilor”, potrivit portalului instanţelor.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, inculpatul Dănuţ Căpăţână, atât în etapa prealabilă demarării procedurii de atribuire prin dialog competitiv a contractului de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare oxigen medicinal, cât şi pe parcursul derulării acestei proceduri, în perioada 20 octombrie - 30 noiembrie 2010, a încălcat în mod repetat şi deliberat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice.

În calitate de membri ai comisiei de evaluare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în aceleaşi împrejurări, inculpaţii Micu Renato Cristea, Violeta Androne, Mihai Corneliu Stănculescu, Gheorghe Antohi şi Gherghina Carmela Endora au încălcat în mod repetat şi deliberat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice care le reveneau în procesul de evaluare a ofertelor.

La rândul său, inculpata Marioara Furnică, cu ocazia participării la data de 20.10.2010, în calitate de membru al Comisiei de Evaluare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la şedinţa de deschidere a ofertelor, în locul inculpatului Mihai Corneliu Stănculescu, a încălcat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice care îi reveneau în procesul de evaluare a ofertelor.

Potrivit rechizitoriului, faptele ar fi fost fost săvârşite cu intenţia prestabilită de a-i asigura un folos necuvenit ofertantului declarat iniţial câştigător, în considerarea relaţiilor personale preexistente dintre managerul autorităţii contractante, respectiv inculpatul Dănuţ Căpăţână şi reprezentanţii SC „R.M.B. Inter Med Solutions” SRL Bucureşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367