REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Managerul Spitalului Medgidia, iritat de comentariile ”prietenilor”: ”Eu sunt om să iau trei calorifere din Policlinică?”

Managerul Spitalului Medgidia, iritat de comentariile ”prietenilor”: ”Eu sunt om să iau trei calorifere din Policlinică?”

Replica API 18 decembrie 2015 | 00:07 1756

Managerul Spitalului Municipal Medgidia, dr. Stere Bușu, este iritat la culme din cauza faptului că un cititor al cotidianului ”Replica” îl acuză prin intermediul unui comentariu că ar fi ”ciordit zeci de tone de calorifere” de la Ambulatoriul Policlinicii. Managerul susține că nu este atât de ”idiot” încât să se preteze la astfel de lucruri și cere organelor abilitate să se sesizeze.

De precizat faptul că Ambulatoriul Policlinicii din Medgidia, care găzduiește cabinetele medicilor, a intrat în reparații capitale. Vestea i-a bucurat pe cei aproximativ 200.000 de locuitori ai municipiului, precum și pe cei din zonele limitrofe, deoarece Spitalul Municipal Medgidia deservește și cetățenii din localitățile învecinate, pe o rază de 25 kilometri, care așteaptă de mulți ani să beneficieze de condiții medicale mai bune. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat de primarul Marian Iordache și reprezentanții companiei de construcții care a câștigat licitația. Proiectul de reabilitare viza modernizarea infrastructurii și dotarea ambulatoriului cu aparate de ultimă generație, numai că lucrările au încetat brusc din lipsă de fonduri, a anunțat consilierul Marian Butnaru. Contractul cu firma constructoare a fost reziliat, lucrările au fost sistate, iar clădirea va intra în conservare.

”Pentru conservare luați urgent legătura cu domul director de la spital, Stere Bușu, să aducă înapoi tot acoperișul Policlinicii pe care l-a cărat bucată cu bucată la Tariverde. Și dacă tot vorbiți cu el, să-l întrebați și unde sunt zecile de tone de calorifere pe care le-a ciordit cu nesimțire. Ne credeți proști, dar noi vă știm toate manglele pe care le faceți în frunte cu Jagardache (Marian Iordache, primarul din Medgidia –n.r.). Peste 6 luni va veni și scadența, stați liniștiți...”, este comentariul care l-a scos din minți pe managerul Stere Bușu.

Directorul spitalului a ținut să ne explice faptul că firma care a câștigat licitația a încheiat un contract subsecvent cu o altă firmă pentru a dezmembra acoperișul clădirii. ”Ei au dat jos și ei știu unde l-au dus, începând de la cuie și până la eternită, nu eu sau serviciul nostru administrativ. Ei au încheiat contract și au tăiat fierul. Ei au făcut tot. Eu am stat și m-am uitat. Tot proiectul este al Primăriei, Spitalul Medgidia nu a fost implicat. (...) Special i-am atras atenția directorului de program Dumitru Mirică (din cadrul Primăriei Medgidia –n.r.) să găsească o firmă de fier vechi, să facă contract și este contract. În momentul în care Policlinica a fost preluată de firma care a câștigat licitația s-a făcut izolare totală între Policlinică și spital. Numai aerul a trecut printre ele. Nimic din tot ce înseamnă calorifere, uși de termopan și acoperiș nu a intrat în curtea spitalului. Au fost preluate și duse nu știu unde de către firma care a câștigat licitația și care a subcontractat lucrarea altei firme. Rog cu această cale organele abilitate să se sesizeze. S-a scris că proiectul cu Ambulatoriul Policlinicii nu se mai face și sunt comentarii că Bușu a luat caloriferele și eternita din Policlinică. Nu eram atât de prost să fac asemenea tâmpenii. Niște nesimțiți scriu lucruri neadevărate. Este corect? Este normal?” se întreabă directorul care nu a menționat ce firme au câștigat contractul pentru executarea lucrării. ”Eu mă zbat să pun Policlinica la punct, cer sponsorizări și mă rog de prietenii mei, oameni de afaceri care gândesc pozitiv pentru societate, și ei spun că eu fur caloriferele. Eu sunt om să iau trei calorifere din Policlinică? Din contră. Am reparat după ei. M-au iritat comentariile că Bușu a luat fierul, Bușu a luat eternita. Placă să mă fac dacă am luat o bucățică de placă de sus. Ce să fac cu ea? Sunt idiot? Eu nu pot să înghit măgăriile celor din Medgidia care scriu fără să știe cum arată spitalul. Nu se poate să mă facă pe mine hoț, pentru că eu nu sunt hoț”, a declarat, pentru ”Replica”, dr. Stere Bușu, directorul Spitalului Municipal Medgidia.

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/lucrarile-la-ambulatoriul-din-medgidia-au-fost-sistate-iordache-nu-am-luat-bani-de-la-uniunea-europeana-252839/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369