REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mare atenţie unde mâncaţi! Carne expirată, pâine mucegăită şi PREŢURI EXAGERATE

Mare atenţie unde mâncaţi! Carne expirată, pâine mucegăită şi PREŢURI EXAGERATE

Replica API 25 iulie 2016 | 00:01 212

Controale pe litoral

Controale pe litoral

Turiştii care vin pe litoral trebuie să fie foarte atenţi la ceea ce consumă. Comisarii ANPC prezenţi în cadrul Comandamentului Litoral 2016 au desfăşurat în primele 30 de zile, acţiuni de verificare la 628 de operatori economici verificaţi. Au fost aplicate 98 de amenzi contravenţionale în valoare de 403.800 lei şi 75 avertismente pentru nerespectarea drepturilor consumatorilor. A fost găsită carene expirată, pâine ţinută în condiţii improprii, băuturi răcoritoare depozitate necorespunzător şi multe alte nereguli. S-a dispus măsură opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor în 25 de cazuri. S-au oprit definitiv de la comercializare sau de la utilizare în prestarea de servicii produse alimentare în valoare totală de 7.838 lei, iar temporar au fost oprite de la comercializare produse alimentare şi nealimentare în valoare de 25.735 lei.

Incredibil ce se întâmplă pe litoral, în anumite unităţi de alimentaţie publică! Cele 628 acţiuni de control efectuate de ANPC au vizat verificări pentru 60 operatori economici care comercializau bunuri alimentare, 267 prestatori de servicii în alimentaţie publică, 138 de operatori economici care comercializau bunuri nealimentare şi 163 prestatori de servicii nealimentare. Principalele deficienţe constatate au fost: nerespectarea condiţiilor de depozitare a preparatelor din carne oferite la comercializare, ducând la modificări organoleptice (produsele au fost interzise definitiv de la comercializare); indicarea necorespunzătoare a preţurilor produselor alimentare oferite la comercializare; băuturi răcoritoare depozitate necorespunzător, sub directă acţiune a razelor solare, conducând la modificarea proprietăţilor acestora; nerespectarea temperaturii de păstrare a pâinii, această era în stare congelată. De asemenea, au fost descoperite preparate din carne (ficăţei pasăre, pulpe pui) şi preparate culinare (ardei umpluţi) la care s-a modificat starea termică, acestea au fost congelate în condiţiile în care temperatura de păstrare a acestora era de 0-8 grade Celsius; carne şi preparate din carne cu dată limita de consum depăşită şi fără elemente de identificare şi caracterizare utilizate la pregătirea preparatelor culinare (s-au interzis definitiv de la utilizare). Comandamentul Litoral 2016 acţionează pe trei zone operaţionale, iar locaţiile unde consumatorii pot formulă reclamaţii sunt: Mamaia- staţiunile Mamaia şi Năvodari; Costineşti– staţiunile Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 Agust; Mangalia- staţiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche. Înfiinţarea Comandamentului Litoral 2016 are că scop prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor şi asigurarea dreptului consumatorilor de a fi informaţi.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614