REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Marea reabilitare a drumului Tulcea - Constanţa începe în două luni

Marea reabilitare a drumului Tulcea - Constanţa începe în două luni

Replica API 21 martie 2014 | 00:00 672

Preşedintele Horia Teodorescu: Investiţia se ridică la 50.142.620 de lei, cu TVA

Preşedintele Horia Teodorescu: Investiţia se ridică la 50.142.620 de lei, cu TVA

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi şeful secţiei Drumuri Naţionale Tulcea, Mircea Jienescu, au discutat marţi, 18 martie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, despre investiţiile de modernizare a drumurilor naţionale aflate pe raza judeţului. Principalul subiect de discuţie a fost drumul dintre Tulcea şi Constanţa, mai exact porţiunea dintre municipiul Tulcea şi limita dintre cele două judeţe. La momentul de faţă a fost elaborat şi transmis către ofertanţi rezultatul procedurii de achiziţie a contractului de execuţie, după finalizarea procedurii în faza electronică.

Contractul de execuţie urmează să fie semnat. "Contractul durează 24 de luni, iar banii sunt asiguraţi de la bugetul de stat. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 50.142.620 lei cu TVA, din care pentru anul 2014 a fost aprobată suma de 3.240.000 de lei", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Şeful administraţiei judeţene a mai precizat şi faptul că proiectul privind reabilitarea porţiunii de drum naţional a fost una dintre investiţiile pe care şi le-a asumat la început de mandat şi, împreună cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, atât cei de la Tulcea, de la Constanţa şi cei de la Bucureşti, a făcut tot ce s-a putut pentru că acest deziderat să devină realitate. "Lucrările ar trebui să înceapă în maxim două luni", a precizat preşedintele CJ Tulcea, care a discutat şi despre modul în care se va lucra pe acest tronson: modernizarea se va face "sub exploatare", iar traficul nu va fi închis total, ci numai pe câte un sens/bandă de circulaţie, cu restricţii.

Un alt drum de reabilitat: Garvăn - I.C. Brătianu

Un alt tronson de drum care ar putea intră în reabilitare este DN 22E IC Brătianu - Garvăn. Traficul în creştere a afectat drumul, iar problemele apărute pe această şosea nu pot fi rezolvate prin lucrările de întreţinere periodică. Obiectivul de investiţii referitor la reabilitarea acestei porţiuni de drum a fost introdus începând cu 2014 în "Programul de reparaţii capitale cu finanţare" cu finanţare de la bugetul de stat aprobat de CNADNR. Până în prezent a fost demarată procedura pentru serviciul de expertizare a sectorului de drum, iar în acest an se lucrează la documentaţiile tehnice pentru obţinerea aprobărilor necesare, precum şi pentru procedurile de achiziţie a contractului de execuţie (expertize tehnice, documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţii şi proiect tehnic/detalii de execuţie).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614