REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Marian Dan, primarul din Deleni, e în stare de şoc: a pierdut procesul cu ANI

Marian Dan, primarul din Deleni, e în stare de şoc: a pierdut procesul cu ANI

Replica API 31 ianuarie 2015 | 23:23 1089

Încă puţin şi-şi pierde mandatul!

Încă puţin şi-şi pierde mandatul!

Marian Dan

Şeful administraţiei locale Deleni a pierdut, în faza de recurs, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins lui Marian Dan, ca inadmisibil, apelul formulat împotriva hotărârii Curţii de Apel Constanţa, din 22 septembrie 2014. Decizia Curţii Supreme este definitivă. Este vorba despre cererea de intervenţie în interes accesoriu reclamantului formulată de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanţa. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Marian Dan a avut un şoc când a aflat. „Mai am cale de atac. O să fac recurs la Înalta Curte“, a spus alesul local.

„Am formulat o cerere de intervenţie a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Constanţa, la Curtea de Apel. Aceasta din urmă a dispus respingerea acestei cereri, prin încheiere. Conform codului de procedură civilă, această încheiere se atacă separat cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. Am făcut recurs, iar ICCJ a dispus respigerea recursuluia supra cererii de intervenţie. Iar dosarul se va reîntoarce la Curtea de Apel Constanţa şi se începe judecata“, ne-a declarat Marius Răduca, avocatul lui Marian Dan. Reamintim că Marian Dan, primar al comunei Deleni, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 19 iunie 2008 - 07 februarie 2012 (ca urmare a deţinerii simultane a funcţiei de primar şi a calităţii de reprezentant al comunei Deleni în AGA a SC RAJA SA Constanţa) şi din 28 septembrie 2010 până în prezent (ca urmare a deţinerii simultane a funcţiei de primar şi a calităţii de reprezentant al comunei Deleni în cadrul Serviciului Administrativ Local Deleni SRL). Decizia ICCJ va fi comunicată prefectului judeţului Constanţa care trebuie să declare vacantă funcţia de primar al localităţii Deleni. Edilul, din câte se pare, este rupt de realitate. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Marian Dan a avut un şoc când a aflat. „Când l-am pierdut?! Mai am cale de atac. O să fac recurs la Înalta Curte“, a spus alesul local. Încercând să-i explicăm edilului că ICCJ l-a lăsat fără funcţie, acesta a întrerupt convorbirea.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614