REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Marian Mitrea, fostul director de la Apele Române, trimis în judecată de DNA pentru luare de MITĂ!

Marian Mitrea, fostul director de la Apele Române, trimis în judecată de DNA pentru luare de MITĂ!

Replica API 28 martie 2017 | 00:11 634

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Marian Mitrea, la data faptei director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada martie - aprilie 2010, inculpatul Mitrea Marian, în calitate de director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, a pretins de la reprezentanții unei societăți comerciale un procentaj de 8% din sumele pe care respectiva societate urma să le încaseze de la Direcția Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuție lucrări aflate în curs de derulare. Banii, reprezentând echivalentul sumei de 3.630.392 lei, au fost pretinși de inculpat pentru a nu le crea oamenilor de afaceri probleme în derularea contractelor și pentru efectuarea la timp a plăților.

Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de 90.415.021 lei fără TVA.

Pentru a disimula banii reprezentând obiectul mitei, în perioada aprilie –mai 2010, reprezentații societății beneficiare a contractelor au virat unei alte firme, în 6 tranșe, suma de 421.141 lei, ca urmare a înțelegerii prealabile dintre inculpatul Mitrea Marian și administratorul acelei societăți. Ulterior, până la sfârșitul anului 2010 și după plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat, inculpatul Mitrea Marian a primit efectiv de la administratorul firmei respective, în 4-5 tranșe, suma de 240.000 lei.

În perioada iunie 2010 – ianuarie 2012, în aceeași modalitate și în derularea acelorași trei contracte, inculpatul Mitrea Marian a primit de la reprezentanții aceleiași societății comerciale, prin intermediul unei alte firme, în mai multe tranşe, suma de 135.000 lei.

În ambele împrejurări, sumele de bani cu titlu de mită au fost remise inculpatului în diverse locuri stabilite de acesta pe raza municipiului Constanţa (sediul unei societăți comerciale, domiciliul unei rude, etc.).

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a popririi asupra sumei de 375.000 lei depusă la o unitate bancară pe numele inculpatului Mitrea Marian.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da de domnul actual director,George Papari? Cu dosar penal pe aceeasi speta,este in continuare director general la Apele Romane,Dobrogea?Pai de ce?Sa-l tina careva in brate?Cine? Trage tasu ceva sfori?Daca tot a venit PSD la putere de ce nu schimba penalii astia,expirati? Si asa limbricul de Papari,altceva in afara de remi si table la subsolul hotelului Zodiac,nu stie! La puscarie cu voi! Sa vina oameni cu coloana la conducere,nu dementi cu acte in regula!
0
0
Acesti oameni pusi de partidele politice in functii bugetare vedem ca au ajuns sa se comporte ca si cand acea societate ar fi fost proprietatea lor, lasata de ma.sa sau ta.su mostenire. In afara de asi fi tras aproape toti comisioane de aprox 10 procente din contractele semnate, alte contributii au mai avut? Au facut ca acele societati sa fie performante, le-au facut sa duduie in economie? NU. Atunci trebuie sa RASPUNDA. De fapt au distrus economia tarii si si-au pus banii in paradisuri, pe numele rudelor, etc Si se mai si supara cand lumea ii numeste mafioti, hoti, etc
7
0
Si frate-su ?!?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367