REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Marinarii sechestraţi pe nava grecească Agia se întorc acasă

Marinarii sechestraţi pe nava grecească Agia se întorc acasă

Replica API 20 aprilie 2011 | 00:00 135

După ce au fost ţepuiţi de angajator cu un CEC fals

După ce au fost ţepuiţi de angajator cu un CEC fals

Cei trei marinari români captivi pe nava Agia Tonis din Grecia se întorc până de Paşte acasă. Unul dintre ei s-a întors în ţară de câteva zile, urmând ca şi ceilalţi doi să-şi petreacă sărbătorile în sânul familei.

Reamintim că problemele marinarilor au început după ce compania la care s-au angajat i-a plătit cu un CEC fals şi i-a abandonat pe nava Agia Tonis. Pentru că Nicolae Munteanu, Mihai Brăileanu şi Florin Barcaş nu au ripostat şi nu au alertat mai din timp autorităţile, situaţia s-a agravat. Între timp, pentru faptul că i-a plătit cu un CEC fals, patronul navei a fost amendat cu 2.000 de euro şi condamnat la două luni şi jumătate de închisoare cu suspendare. Din păcate, ei tot nu şi-au primit banii, deşi între timp s-a luat legătura şi cu ITF şi cu Ministerul Transporturilor din Grecia.

În final, marinarul care a plecat acasă s-a înţeles cu armatorul grec, care i-a plătit jumătate din salariile restante, urmând ca restul de bani să-l primească eşalonat. "Noi nu l-am sfătuit să plece fără tot salariul, dar a fost decizia lui", a declarat liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu.

Şi ceilalţi doi marinari şi-au primit jumătate din banii datoraţi de patroni. Ei mai au de făcut un voiaj şi apoi li s-a promis că vor intra în posesia tuturor sumelor restante. Mihălcioiu a mai spus că sindicatul se confruntă în mod frecvent cu astfel de cazuri. "Numai în primele luni ale anului, navigatorii au avut de încasat peste un milion de dolari reprezentând salarii neplătite", a încheiat el.(Mirabela PANFIL)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614