REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Marş pentru Viaţă, la Constanţa. IPS Teodosie: „Pruncuciderea, păcatul cel mai greu, pentru că îl ucizi pe cel ce nu se poate apăra”

Marş pentru Viaţă, la Constanţa. IPS Teodosie: „Pruncuciderea, păcatul cel mai greu, pentru că îl ucizi pe cel ce nu se poate apăra”

Replica API 27 martie 2017 | 12:45 655

În ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, sute de constănțeni au participat în cursul zilei de 26 martie a.c. la "Marșul pentru Viață"! Printre aceștia s-au numărat părinți alături de proprii copii, profesori, elevi, dar și preoți.

"Le-am recomandat elevilor mei din clasa a VIII-a să participe la marș", a spus una dintre cadrele didactice prezente. „Marşul Pentru-Viaţă” reprezintă un manifest civic pentru stoparea avorturilor, aflat la a şaptea ediţie. Traseul acestuia a fost Catedrală - Piața Ovidiu - Strada Mircea cel Bătrân- Sala Sporturilor – Capitol - Spitalul Județean Constanța și retur Bulevardul Tomis – Capitol - Piața Ovidiu.

„Principalul scop este de a sensibiliza opinia publică în privința flagelului avortului care este într-un număr covărșitor, cu repercursiuni foarte grave asupra femeii, asupra familiei și asupra societăți. S-a ales pornirea marșului de aici (n.r. Arhiepiscopia Tomisului) pentru că de aici se pleacă în fiecare an. Cei care organizăm și cei care participăm, în principal, suntem oameni care mergem la biserică, cu frică de Dumnezeu. Acei oameni cunosc consecințele avortului și spun avortului. De aceea se pleacă din fața bisericii pentru că există și o slujbă care se termină după ora 12:00 și de acolo pleacă toată lumea în marș. Ce le va transmite fiecare om care participă la acest eveniment, care va înțelege exact ceea ce se întâmplă în cazul unui avort, adică un prunc de câteva săptămâni, 6-7 săptămâni în pântecele mamei, nu are niciun drept, iar copilul la câteva luni de zile are toate drepturile. De ce acel copil din pântece, care este avortat, aruncat nu are niciun drept? Asta este întrebarea principală”, a specificat Leonard Vancu, de la asociația Pro Vita Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului s-a alăturat marșului, în apropiere de Spitalul Județean Constanța. El a punctat că cel mai mare păcat este avortul și de asta s-a alăturat marșului organizat de ONG-uri.

„Este tocmai această pruncucidere, care este păcatul cel mai greu pentru că îl ucizi pe cel ce nu se poate apăra”, a punctat Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Întrebat de scrisoarea care îi „obliga” pe profesori să le zică elevilor să meargă la marș, IPS Teodosie precizează că în rândul bisericesc, obligația are valoare morală. „Nu este un păcat. La noi se înțelege prin obligație datoria morală a fiecăruia. Noi chemăm, și Mântuitorul cheamă, nu obligă pe nimeni. Noi i-am chemat (n.r. pe profesori). Intră în datoria morală ca profesorii de religie să apere valorile creștine. Sigur, acesta a fost sensul, nu din obligație. Nimic ce este obligat sau forțat nu are valoare morală”, a adăugat IPS Teodosie.

IPS Teodosie a fost chestionat în legătură cu orele de educație sexuală în școli, iar acesta a declarat că nu este de acord cu măsurile contraceptive. „Nu știu cum se fac (n.r. orele de educație sexuală). Nu discut eu treburile astea. Trebuie să discutăm duhovnicește, făcând alternative între viața cea naturală și oprirea vieții. Cu măsurile contraceptive, cine poate fi de acord? Este un păcat pentru că „cine împiedică zămăzuirea, grăbește uciderea”. E cuvântul sfinților părinți pe care l-a preluat Biserica. Nicio viață nu poate fi oprită. Am întâlnit mulți copii care au acest handicap și trăiesc o bucurie. Am întâlnit persoană cu handicap de 50 de ani care stătea la pat tot timpul, citea și se bucura. Nu putea să meargă, dar era bucuroasă alături de Dumnezeu”, a precizat Teodosie.

„Arhiepiscopia nu este organizator, este chemător. A fost o recomandare către profesorii de religie. Eu nu am văzut-o înainte, nu am semnat-o eu. Dacă o vedeam, corectam termenii. Am spus mai devreme că noi nu obligăm pe nimeni. Se pot evita astfel de cuvinte. Nu vor mai pleca adrese fără să le văd”, a mai adăugat Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul precizează și cum o femeie care a făcut avort poate fi iertată de Dumnezeu. „Dacă ea regretă, să convingă o femeie care vrea să facă avort, să ajute la nașterea și la creșterea acelui copil și atunci se răscumpără. Ce poate da omul în schimb pentru suflet. Sufletul acelui copil care este ucis, nu poate să se ducă în Rai. Se va duce în Rai dacă părinții îl răscumpără”, a încheiat IPS Teodosie.

Claudia CORBU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu te gandesti ca acei copii ar fii fost cersetori, multi la parinti si flamanzi, crescuti in mizerie , cu niste "parinti" care ii face doar pt alocatii sau ... fara ambii parinti.. de ce nu pui si asa problema?tota lunea isi permite sa ingrijeasca un copil?a fii parinte trebuie sa iti asumi si sa fii responsabil nu sa te numesti parinte doar pt ca ai un copil !!
1
1
Abia acuma ? Blestemul lor va cere sange..cum ajutati voi biete mame naive si destrabalate ? Vai de viata lor asa zise "mame ordinare" ca pruncii aceia erau viitori medici,avocati,poate mari oamenii care sa lupte pentru dreptate
0
1
Alta belea pe capul romanilor: popii ! Multi si fac galagie !
1
0
Mai duceti-va dacu cu satanele voastre si cu ideike voastre! Fiecare este liber sa aleaga daca vrea si cand vrea copii !nu luati voi " pacatele" nimanui !!tampitilor!!
1
1
sa respectam toate cele 10 porunci;ptr porunca sa nu furi de 3 luni avem marsuri si sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa asistam la curatireaRomaniei.
1
1
laudabila initiativa! important este sa cinstim toate cele zece porunci in egala masura. haideti sa facem un mars si pentru sa nu furi. actiunea laudabila pentru viata ar putea fi potentata si prin actiuni de genul aceleia in care o maicuta a adoptat si creste si educa zeci de copii. sfanta biserica ar putea multiplica acest exemplu prin infiintarea sub obladuirea episcopiilo a unir centre pentru copiii batuti de soarta
1
1
Tot spaga e mai buna si inofensiva. Nu-i asa , Teo ?
9
0
ce sar satanistii in sus pentru dreptul de a-si ucide propriii copii
3
8
oare copiii egiptenilor ucisi de dumnZeu au avut puterea sa se apere? ala are voie sa face crime in masa si femeia calarita de barbat nu are voie? sa le taiati pla la barbati, lasati femeile in pace
4
5
In primul rand accesul la educatie in general si cea sexuala sunt marea problema,apoi saracia si lipsa de speranta ca lucrurile evolueaza spre bine,astea sunt subiectele de discutat. Parintii cu un copil suficient de educati,nu vor dori sa faca al doilea copil si sa nu-i poata asigura cele de trebuinta pentru dezvoltare. Cei fara minte,toarna plozi si-i lasa aiurea,fara carte si cu mucii pana la glezne,sa creasca in ignoranta si sa devina niste persoane fara capacitatea de a-si depasi conditia. Nu avem o societate umana in adevaratul sens,degeaba se vine cu popii si cu lozincile.
9
1
El ne aduce la cunostinta cuvintul lui Dumnezeu.Acum poporul roman sufera ptr pacate ca avortul si desfrinarea!!aceste pacate au facut dea lungul anilor sa piara imperii vezi imperiul roman...cei care va razvratiti aveti teama ca nu va razvratiti pe Teodosie ci pe Dumnezeu.El a dat cele 10 porunci;sa nu ucizi!!natia romana are de suferit din cauza acestor pacate,nu e nevoie sa mai spun ce politicieni avem,,,
3
7
bolnav. Ori nu ti-a cununat Arhiepiscopul copiii sau nu ti-a botezat nepotii, ori ai pr psihice grave, obsesiile aparand in bolile psihice de regula. O sa platesti pt tot, nu te indoi, ori tu ori copiii ori nepotii tai, inconstientule bolnav.
2
2
Dute in p m si cauta bani nefiscalizati la vamesi, politisti, medici, profesori universitari, bugetari, port, magistrati, cantareti, contrabanda, licitatiile cu parandarat, partidele politice, makedoni, etc, acolo e marea coruptie, acolo sunt vilele si masinile de lux si conturile din paradise, nu la lumanarea de 1 leu cumparata de baba la biserica. Comentariile de mai jos arata ca faci parte din aceste categorii, fiind un parazit ateu, inchinator la bani, care ar vrea sa intre in firmele lui si leul dat de oameni la biserica. Un satanist care dai mesaje la toate art ce apar despre biserica.
3
5
dar cand ati avortat fonduri europene prin firma de la nazarcea de ce n-ati protestat. Si vorbiti de moralitate voi care stoarceti de la babe si de la oameni aflati in diferite situatii bani pe care nu ii meritati si care nu sunt fiscalizati.
17
2
mars de aici, satana!
7
3
A intrat satana in voi spurcatilor.
5
7
Este inacceptabil avortul spiritual practicat de biserica ortodoxa. Uciderea spirituala a poporului Roman inca din pruncie prin prosteala intentionata din clasele primare se pedepseste cu desfiintarea dusmanului. In 1848 romanii s-au ridicat impotriva bisericii pentru ca nu mai suportau prosteala. Acum?
10
3
In jurul unui infractor dovedit sunt numai PUPINCURISTI. Vreti sa comentez cadrele? Ii stiu pe toti. Au belele cu LEGILE TARII de aceea se urca in BARCA LUI TEO poate poate ii v-a scapa guvernul lui DRAGNEA.
14
3
cand ii vad pe astia mi se face frica, am intrat in evul mediu intunecat oare? stati mai baieti la locurile voastre ca v ati obraznicit prea tare. barbatii cu fuste au devenit stapanii de scalvi peste corpurile femeilor. isis in varianta balcanica
14
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367