REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Măsuri extreme: un constănţean şi-a împrejumuit vila cu gard din sârmă de teama hoţilor!

Măsuri extreme: un constănţean şi-a împrejumuit vila cu gard din sârmă de teama hoţilor!

Replica API 7 octombrie 2015 | 00:00 678

Penitenciar de maximă siguranţă în Faleză Nord?

Penitenciar de maximă siguranţă în Faleză Nord?

La o simplă privire am putea spune că imaginile sunt desprinse din seriale/ filme menite să prezinte viaţa persoanelor private de libertate. Penitenciare de maximă siguranţă şi traiul după gratii. Numai că vorbim despre un caz înregistrat în urbea de la malul mării, în cartierul Faleză Nord, unde un constănţean şi-a împrejumuit vila cu un gard din sârmă ghimpată. A fost amendat pentru că nu a avut autorizaţie, însă el precizează că este doar o măsură de protecţie întrucât îi este frică să nu fie „vizitat” de hoţi!

Cartierul Faleză Nord, strada Pescarilor, anul 2015. În capăt, înspre mare, un gard din sârmă ghimpată a alertat oamenii din zonă, care , de ce nu, s-or fi gândit că poate există un plan de a se construi şi un penitenciar. Lăsând gluma la o parte, locuitorii chiar s-au alarmat, neînţelegând ce se întâmplă. Totodată, aceştia au afirmat că acel gard ar fi „muşcat” niţel şi din spaţiul public. „În urmă cu circa 4-5 zile, proprietarul unei vile situate chiar în capătul falezei din cartierul Faleză Nord a ridicat un gard de sârmă ghimpată similar celor de la penitenciare.

Când l-am întrebat de ce a ridicat gardul cu sârmă ghimpată mi-a răspuns că în urmă cu o săptămâna au fost sparte 10 locuinţe în zona aceasta şi doreste să-şi protejeze familia. Însă acest lucru nu explică de ce noul gard împrejmuieşte o zonă care, până acum, era spaţiu public”, ne-a relatat un bărbat care locuieşte în vecinătatea vilei. Cum pe noul gard era afişată o plăcuţă pe care scria „Proprietate privată”, alături de un număr de telefon, reporterii „Replica” de Constanţa au dorit să afle mai multe:

„Off, m-au mai sunat şi de la Corp Control ieri, le-am dat numărul respectivului… Eu nu am nici o treabă. Sunt un prieten al proprietarului, care este plecat, nu mă băgaţi, nu vreau să apară ceva pe undeva pentru că nu am nici o treabă. Să se discute cu proprietarul, nu ştiu”, ne-a spus persoana apelată. Chiar dacă lucrurile sunt un pic în ceaţă, în sensul că pe proprietatea privată este afişat un număr de telefon care nu ar aparţine proprietarului, ci unui prieten, cert este că şi Serviciul Corp Control al Primăriei Constanţa a luat la cunoştinţă despre caz, demarând o verificare, care s-a lăsat cu o sancţiune în valoare de 1.000 de lei.

„Am avut o sesizare. Gardul a fosr ridicat acum vreo 4 - 5 zile, pe un teren proprietate privată. S-a aplicat o amendă de 1.000 de lei pentru că nu a avut autorizaţie. Acum urmează să depună documentaţia pentru a obţine această autorizaţie”, a declarat, pentru „Replica”, Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control al Primăriei Constanţa. Prin urmare, este vorba despre un teren privat, ci nu de spaţiu public, după cum au precizat reprezentanţii Primăriei.

S-au spart mai multe case în zonă. Vizat a fost şi Claudiu Palaz

Chiar dacă oamenii legii au derulat campanii de prevenire şi au declanşat anchete în cazurile furturilor din locuinţe, se pare că hoţii nu vor să se potolească şi pace. În ultima perioadă, mai multe case din zonă au fost luate la rând de către infractori. Printre victime s-a aflat şi fostul prefect al Constanţei, Claudiu Iorga Palaz. „Nu au reuşit să intre în casă să fure, am găsit în schimb bicicleta băiatului luată din curte şi aruncată pe vale, spre mare.

Probabil nu au fost interesaţi de bicicletă, nu era cine ştie ce, dar dacă tot nu au apucat să fure ceva, măcar să facă rău...”, a spus acesta pe 15 septembrie anul curent. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi propriaterul unei pensiuni din Faleză Nord, care, de asemenea, s-a trezit cu hoţii în balcon, la finele lunii septembrie. Însă planul infractorilor a eșuat, întrucât angajații pensiunii i-au observat pe camerele de luat vederi pe cei doi cum încercau să pătrundă în interior prin escaladarea unui balcon și i-au gonit.

Abia apoi, oamenii au alertat poliția. Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi au demarat cercetările pentru prinderea şi tragerea la răspundere a făptaşilor. Din câte se pare, pensiunea a mai fost vizitată de hoţi şi în trecut, de vreo două ori, însă atunci au fost înregistrate şi pagube materiale. Totodată, menţionăm că găinarii au “vizitat” şi alte locuinţe de pe strada Tabla Buţii, dar şi de pe Răchitaşi. Poliţiştii au declanşat cercetările în toate cazurile. Potrivit celui care şi-a ridicat gardul din sârmă ghimpată, ar fi apelat la această metodă pentru a ţine hoţii la distanţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614