REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mazăre atacă în instanţă decizia CNCD: Unu face şi 100 latră, probabil că vor femeia cu barbă şi atunci nu mai plânge nimeni

Mazăre atacă în instanţă decizia CNCD: Unu face şi 100 latră, probabil că vor femeia cu barbă şi atunci nu mai plânge nimeni

Replica API 8 iulie 2014 | 00:00 107

"Eu vorbesc ce vreau că d-aia l-am dat jos pe Ceauşescu"

"Eu vorbesc ce vreau că d-aia l-am dat jos pe Ceauşescu"

Primarul Constanţei a vorbit despre avertismentul din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la promovarea staţiunii Mamaia, menţionând că va acţiona în instanţă sancţiunea. În plus, el a spus şi faptul că: "Dar, repet, unu face şi 100 latră. Poate în curând o să ne certe că de ce au fetele fuste scurte şi despicate, la carnaval. Probabil că vor femeia cu barbă şi atunci nu mai plânge nimeni". Cât despre declaraţiile pe care le tot face şi pentru care este "tras la răspundere", edilul a spus că are voie să vorbească tot ce vrea pentru că este democraţie.

Decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării prin care se "taxează" afirmaţiile primarului Radu Mazăre la adresa femeilor va fi atacată în instanţă. Primarul Radu Mazăre a precizat marţi, în faţa sediului IPJ Constanţa, că va ataca sancţiunea, care constă într-un avertisment, la Curtea de Apel sau chiar la Înalta Curte dacă va fi nevoie. Campania de promovare a staţiunii Mamaia este misogină şi sexistă şi, prin urmare, trebuie modificată de urgenţă. La această concluzie au ajuns zilele trecute membrii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării care au taxat, totodată, şi afirmaţiile primarului Radu Mazăre la adresa femeilor. Firma care a realizat campania de promovare trebuie acum să o refacă. În caz contrar, Consiliul poate da o amendă de până la 100.000 de lei. "Este unul discriminatoriu, are un conţinut sexist, aduce atingere demnităţii umane a femeilor, în primul rând pentru că degradează femeile la un obiect sexual, iar cu privire la declaraţiile primarului Mazăre am constatat că depăşesc limitele libertăţii de exprimare", spune Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. "Am aplicat sancţiunea contravenţională a avertismentului, iar în cadrul audierilor părţile au arătat că modifică conţinutul acestei campanii. Sperăm să se ţină seama de decizia CNCD, în caz contrar vom fi obligaţi să revenim asupra deciziei noastre", a adăugat el. În replică, Radu Mazăre a spus: "Dar voi nu aţi învăţat cum e în viaţă? Şi din istorie? Uite, numai din lecţiile pe care le vedeţi la carnaval. Unu face şi 100 de neputincioşi îl critică şi încearcă să-l lovească pe la spate. Nu-i nimic nou, că de 14 ani m-am obişnuit. Orice lucru vreau să-l fac, se găseşte câte un deştept, 10, 100, care să critice, ei nefăcând nimic în viaţa lor. O să mergem şi o să atacăm la Curtea de Apel, apoi la Înalta Curte, dacă este nevoie. Că ne-au pus să şi modificăm nu ştiu ce, că nu am primit încă, dar cert este că nu putem să dăm drumul campaniei de promovare. Sunt turişti şi nu pot să cumpere tricouri, etc. Doamne, eu sunt un luptător, cum să renunţ la campanie?".

Mazăre, despre declaraţiile lui: Eu pot să vorbesc ce vreau, suntem în democraţie

În continuare s-a adus în discuţie că decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării vine şi în urma unor declaraţii făcute de primar. "Eu am voie să vorbesc ce vreau, că suntem în democraţie, chiar dacă anumite lucruri supără pe cei care conduc ţara, eu vorbesc ce vreau. D-aia l-am dat jos pe Ceauşescu şi am fost cu puşca. Ei nu critică declaraţiile, probabil că ei critică această campanie, nu au treabă cu declaraţiile, că aşa m-au criticat şi pentru justiţie şi a apărut Nicolas Sarkozy care a spus ca şi mine la adresa justiţiei şi pe el nu l-a criticat nimeni, după cum aţi văzut. Dar înţeleg că e o problemă şi aşteptăm comunicarea. Singura problemă care mă deranjează este că nu pot să fac materiale promoţionale să le cumpere turiştii, cu campania. Asta o să atacăm şi dacă e nevoie o să ne judecăm. Dar, repet, unu face şi 100 latră. Poate în curând o să ne certe că de ce au fetele fuste scurte şi despicate, la carnaval. Probabil că vor femeia cu barbă şi atunci nu mai plânge nimeni", a mai spus primarul Constanţei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367