REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mazăre, despre ancheta DNA: După 25 de ani de la Revoluție cred că ai voie să înjuri sistemul, că de aia l-am dat jos pe Ceaușescu

Mazăre, despre ancheta DNA: După 25 de ani de la Revoluție cred că ai voie să înjuri sistemul, că de aia l-am dat jos pe Ceaușescu

Replica API 17 septembrie 2014 | 01:40 336

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, susține că este "un vânat de lux" pentru DNA și va continua să critice sistemul "represiv", care "acționează pe nedrept și la ordine politice".

"După 25 de ani de la Revoluție cred că ai voie să înjuri sistemul, că de aia l-am dat jos pe Ceaușescu. După 25 de ani, ajungem la o situație în care eram și în perioada respectivă. Dacă înjurai sistemul riscai să intri în pușcărie. Au fost niște afirmații nu referitoare la un om anume, ci la un sistem, care eu cred că este represiv și acționează pe nedrept și la ordine politice. Lucrul ăsta o să-l spun în continuare, să nu credeți că m-am speriat", a declarat marți Radu Mazăre la Curtea de Apel București, unde se desfășoară un nou termen al procesului privind retrocedări ilegale de terenuri.

Săptămâna trecută, la o reuniune publică a PSD, Radu Mazăre a adresat cuvinte jignitoare procurorului de la DNA care îl anchetează: "Nu ai de unde să ştii dacă o mai fi liber. În seara asta nimeni nu ştie dacă o să mai fi liber mâine sau poimâine. Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-au luat pe mine acum cinci luni pe motiv de urgenţă şi apoi în dosarul meu timp de cinci luni să nu facă nici un act procurorii. Păi, bă, futu-te-n cur pe mă-ta, când m-ai luat cu mascaţii ai zis că e urgenţă, de aceea m-ai dus la DNA. Apoi au trecut cinci luni fără ca tu să faci o hârtie. Uite de asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca noi care vom mai sta, care vom mai trăi pe aici, liberi, ne-liberi, copiii noştri, să trăim într-o ţară normală. Împrejurul nostru vedeţi ce se întâmplă? În Siria se bat de trei ani. Au casele distruse, familiile distruse. Gândiţi-vă din ce trăiesc. Ceilalţi, în Ucraina - la fel. Noi putem să trăim liber, să ne meargă lucrurile şi ne omorâm între noi pentru că a coagulat Băsescu tot ce este rău din societatea asta şi a creat un sistem opresiv. Este mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu (răposatul Nicolae Ceauşescu -n.r.). Toţi sunteţi mai mari decât mine şi resimţiţi că este mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu. E mult mai rău pentru că au şi sisteme, servicii multe şi mai mulţi angajaţi care ne urmăresc. În ţara românească, la trei oameni care muncesc, sunt patru care ne urmăresc. Asta se întâmplă".

.

Întrebat dacă îi pare rău de cele afirmate atunci, Mazăre a spus: "Nu neapărat, nu aș putea să spun, pentru că în esență critica era aceeași. Sigur că am folosit acea înjurătură foarte populară, poate nu ar fi trebuit să o spun, pentru că văd că s-au inflamat foarte".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920