REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mazăre, despre decizia lui Făgădău în legătură cu contractul cu Polaris: "E o chestiune de… cojones!"

Mazăre, despre decizia lui Făgădău în legătură cu contractul cu Polaris: "E o chestiune de… cojones!"

Replica API 8 februarie 2016 | 18:46 266

Decebal Făgădău a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție a României să întrerupă executarea contractului de salubrizare pe care Radu Mazăre l-a semnat în 2008, Primăria constituindu-se parte civilă în dosar. La ieșire din clădirea ÎCCJ, luni, 8 februarie anul curent, fostul primar a spus despre Făgădău că este o chestiune de... "cojones".

Mai exact, viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, a cerut oprirea contractului cu Polaris, în condițiile în care procurorii DNA au vorbit despre un contract supraevaluat, cu un prejudiciu adus Primăriei de peste 200 milioane de lei, fiind încheiat pe o perioadă de 25 de ani. În această privință, luni, 8 februarie anul curent, la ieșire de la ÎCCJ, acolo unde a avut termen într-un dosar instrumentat de DNA, pentru infracțiuni de corupție, alături de Eduard Martin, Gabi Stan, Gabriel Strutisnky, Mazăre a spus că ar fi trebuit să fie întrebați toți locuitorii Constanței ce părere au că vor rămâne fără firma de salubrizare, cât despre Făgădău… e o chestiune de "cojones".

"În urma adresei DNA..., între noi fie vorba, s-au constituit parte civilă de frică. De fapt, contractul se derulează și acum, și întotdeauna, și plățile s-au făcut fără să fac eu, pentru că eu n-am semnat niciodată nici o plată, identic, exact în același mod. Acum, să vă spun ceva. E o chestiune de... cojones, cum se spune", a declarat el.

Întrebat ce părere are despre faptul că tocmai Decebal Făgădău, care a fost în vizită la arest, a depus această solicitare și dacă nu cumva consideră că e o trădare, Mazăre a răspuns: "Nu, nu a fost la arest niciodată. Au fost frații mei și prietenii mai apropiați care nu erau implicați în politică".

Amintim că, la finele lunii ianuarie anul curent, Făgădău a declarat: „Polaris a prestat servicii în decembrie 2015, a emis facturi şi situaţia de plată, dar nimeni nu vrea să plătească. Poate merge acum în instanţă, să activeze clauzele contractuale. Dar am ales să fim proactivi, să cerem ÎCCJ suspendarea contractului cu Polaris. Dacă instanţa supremă aprobă suspendarea, nu vom avea nici un prejudiciu şi vom demara în regim de urgenţă procedurile pentru încheierea unui alt contract de salubrizare a oraşului. Dacă respinge suspendarea, înseamnă că certifică derularea pe mai departe a contractului cu Polaris. Am convenit cu Polaris că e cea mai bună soluţie să intervenim la instanţă, cât mai repede, cu această cerere de suspendare, pentru că ambele părţi contractuale au nevoie de lămurirea situaţiei".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367