REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Mazăre, la sediul IPJ: Oamenii nu se mai prezintă la licitaţii; cel care livra puii s-a retras, la cartier s-a retras...

Mazăre, la sediul IPJ: Oamenii nu se mai prezintă la licitaţii; cel care livra puii s-a retras, la cartier s-a retras...

Replica API 16 aprilie 2014 | 00:00 92

Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii

Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii

Primarul Radu Mazăre a fost la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa de pe bulevardul Mamaia unde trebuie să se prezinte în fiecare zi de marţi, la orele 12.00. În sediul Poliţiei nu a stat mai mult de 5 minute, la ieşire el menţionând că a primit citaţia pentru vineri, când trebuie să se prezinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atunci când se va judeca recursul depus de procurorii DNA. De asemenea, miercuri, la orele 10.00 va fi prezent la DNA Bucureşti, pentru audieri. "Din păcate, avem o situaţie, ieri m-au informat viceprimarii, nu se mai prezintă oamenii la licitaţie, la Primărie", a spus primarul.

La sosirea în incinta IPJ, marţi, 15 aprilie, edilul a fost întâmpinat de câteva persoane de etnie romă care, cel mai probabil, sunt locuitori ai cartierului social Henri Coandă, aceştia aplaudându-l şi urându-i toate cele bune. "Pentru voi mă chinuie ăştia, mă, pentru voi mă chinuie ăştia!" a reacţionat primarul. "Ce să fac?! Mă prezint la poliţie conform programului pe care l-am stabilit. Am întârziat puţin - un sfert de oră - sper să nu mă certe poliţia. Mâine dimineaţă (miercuri - n.r.), la ora 10.00, mă voi prezenta la DNA Bucureşti, pentru că m-au convocat şi... pentru că se poate şi dacă m-au convocat, întotdeauna m-am prezentat", a completat edilul. Acesta nu a dorit să comenteze faptul că procurorii nu au avut probe împotriva lui şi a rugat lumea să tragă concluziile. Şeful administraţiei locale a mai precizat că va fi judecat în Vinerea Mare că a făcut case amărâţilor - "dacă asta mi-a fost dat să pătimesc, asta o să trag!". Cât despre noaptea de Înviere, se pare că Radu Mazăre va merge în cartierul social Henri Coandă. "Dacă Dumnezeu o să vrea, atunci o să merg la Înviere unde am fost şi anul trecut, în cartierul pentru săraci, la biserică. Da, în cartierul pentru care sunt acuzat", a menţionat el. După declaraţii, acesta a intrat în sediul IPJ unde nu a stat mai mult de 5 minute.

Nu se mai prezintă oamenii la licitaţii, la Primărie

La ieşire, a spus că i s-a înmânat citaţia către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a mai adăugat că Primăria a avut deja de suferit în urma atacurilor, întrucât oamenii nu s-au mai prezenta la licitaţii. De asemenea, nu mai vrea să comenteze cu privire la dosarul penal. "Mi-au dat şi citaţia pentru Vinerea Mare. Adică la Înalta Curte. Nu mă mai puneţi să comentez pe dosar pentru că mi-e frică, întrucât a rămas în Codul Penal faptul că dacă dai declaraţii influenţezi justiţia, de asta nici nu am fost la emisiune eu, în schimb a ieşit Băsescu la emisiune ca s-o ameninţe pe doamna Firea şi să spună despre mine că sunt corupt şi mafiot. Avocaţii mei nu au făcut recurs, recursul e făcut numai de DNA. Ulterior o să discutăm dacă o să fac Paştele în cartierul de amărâţi, peste trei săptămâni, o lună, o să se discute şi această interdicţie, însă oricum vine vara şi avem treabă. Din păcate, avem o situaţie, ieri m-au informat viceprimarii, nu se mai prezintă oamenii la licitaţie, la Primărie. Am avut licitaţia pentru flori şi nu s-a prezentat nimeni. Cel care a câştigat licitaţia de a livra puii, s-a retras, la cartier s-a retras şi mai avem una unde nu s-a prezentat nimeni. Pentru mici de 1 mai. De ce credeţi? Normal, intră în interceptări, la fel ca investitorii israelieni", a precizat primarul Constanţei. Revenind la sărbătorile pascale, acesta a spus: "Da, voi sta şi cu mama, care a fost călcată de mascaţi. În cluburi avem treabă de 1 mai".

Mazăre, reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat la data de 15 aprilie 2014 Consiliul Superior al Magistraturii în vederea efectuării de verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu apariţia în mass-media a unor afirmaţii denigratoare care aduc atingere dreptului la imagine a magistraţilor, cu consecinţa afectării independenţei sistemului judiciar. Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii a concluzionat că afirmaţiile emise în spaţiul public de persoane cercetate sau de persoane publice prin care se acreditează ideea că dosarele penale sunt instrumentate la comanda unor persoane cu putere de decizie din mediul politic afectează imaginea sistemului judiciar. Totul este cu referire la primarul Radu Mazăre, fiind date exemple următoarele declaraţii ale sale: "Presiunile politice pe care le face DNA în toată ţara şi în mod special în Constanţa sunt făcute la ordin. Eu nu vreau răul nimănui şi când nu o să mai fie preşedintele Băsescu nu o să discut niciodată ca să-mi plătească. Fiecare va plăti în faţa lui Dumnezeu". De asemenea, în comunicatul de presă ajuns pe adresa redacţiei "Replica" de Constanţa, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se mai precizează: "În legătură cu faptele reţinute în sarcina sa, din cuprinsul mai multor articole de presă, conţinutul afirmaţiilor şi limbajul folosit exced cadrului constituţional şi procesual, privind exercitarea dreptului la apărare şi celui privind libertatea de expresie şi limitele acesteia. Menţionăm că, Mazăre Radu Ştefan a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la data de 8.04.2014, în sarcina acestuia reţinându-se săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În acest context, s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii analizarea şi dispunerea măsurilor legale, ţinând seama că, prin declaraţii de acest gen se creează un potenţial de deteriorare a imaginii magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614