REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mazăre, lovit din nou de DNA: are sechestru pe avere!

Mazăre, lovit din nou de DNA: are sechestru pe avere!

Replica API 28 aprilie 2015 | 23:47 168

Curtea Supremă judecă azi cererea de prelungire a arestului preventiv

Curtea Supremă judecă azi cererea de prelungire a arestului preventiv

Radu Mazăre

Procurorii DNA au dispus institutirea sechestrului asigurator pe averea primarului suspendat al Constanţei, Radu Mazăre. Astfel, procurorii i-au blocat conturile bancare, i-au pus sechestru pe locuinţă şi pe toate bunurile mobile şi imobile. Singurul bun pe care procurorii nu au putut să pună sechestru este terenul din Madagascar, pe care Mazăre îl deţine împreună cu fratele său.

Amintim că Mazăre contestă arestul preventiv dispus în dosarul său, astfel că acesta ajunge din nou în faţa judecătorilor. Edilul suspendat al Constanţei a fost arestat preventiv pe 2 aprilie într-un dosar în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii, respectiv câştigarea unei licitaţii. Acesta a fost arestat preventiv după ce iniţial un judecător de la instanţa supremă hotărâse ca primarul să fie cercetat în libertate. De precizat faptul că luni, 27 aprilie a.c., procurorii DNA au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prelungirea arestului preventiv în cazul lui Radu Mazăre. Magistraţii Curţii Supreme au amânat pentru 28 aprilie, orele 17.00 pronunţarea deciziei cu privire la solicitarea formulată de DNA. Reamintim că Radu Mazăre este cercetat pentru trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu. De asemenea, în dosar se solicită şi prelungirea mandatului faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv şi în alt dosar. În 2 aprilie, Instanţa Supremă a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi după ce a admis o contestaţie a DNA. Anterior un alt complet hotărâse, pe 18 martie, ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate. Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, primarul Constanţei, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102