REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Medicii, IT-iştii, cercetătorii şi persoanele cu handicap, SCUTIŢI de plata impozitului pe venit - PROIECT

Medicii, IT-iştii, cercetătorii şi persoanele cu handicap, SCUTIŢI de plata impozitului pe venit - PROIECT

Replica API 22 aprilie 2017 | 02:02 418

Ministerul Finanţelor Publice schimbă regulile de impozitare în România şi propune un nou concept referitor la administrarea impozitului pe venit, prin globalizare anuală pentru fiecare gospodărie. Există însă şi o serie de contribuabili care vor fi scutiţi de la plata acestuia.

Astfel, potrivit documentului, venitul anual global (Vga) se determină la nivelul fiecărei gospodării şi reprezintă suma veniturilor/câştigurilor nete/brute, după caz, obţinute de către fiecare membru al gospodăriei din România, cu excepţia veniturilor neimpozabile şi a veniturile impozabile realizate de persoanele scutite.

Potrivit documentului emis de Ministerul Finanţelor, sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:

1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat

2. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din venituri din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfăşurării activităţii de creare de programe pentru calculator

3. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfăşurării activităţii de cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau de dezvoltare tehnologică

4. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din exercitarea profesiei de medic, în condiţiile în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului finaţelor publice.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta insemneaza ca vor fi scutiti si mare majoritate din cei care ne conduc pe plan local-si national?pt.ca unii dintre ei arata,se comporta si actioneaza ca handicapatii,deci s-ar putea sa fie cu dedicatie.Ia intrebati-l pe Dragnea?S-ar incadra,ce ziceti?
0
0
dar adevarul, cam acesta este. Cum se nasc handicapatii? Din handicapati. Dar si - drink-drink si apoi o pun de un urmas.
1
0
nu. Se cheama MAGARIEEE!!!
6
0
Asta nu se cheama discriminare!?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369