REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Metoda Accidentul: o femeie din Medgidia a rămas fără 3.000 de lei

Metoda Accidentul: o femeie din Medgidia a rămas fără 3.000 de lei

Replica API 13 octombrie 2015 | 00:00 197

S-a împrumutat la vecini

S-a împrumutat la vecini

O femeie din Medgidia a căzut în plasa escrocilor care acţionează prin metoda Accidentul. Aceasta a fost sunată de un individ care s-a dat drept ginerele său şi care i-a adus la cunoştinţă că a fost implicat într-un accident rutier având nevoie de 5.000 de lei. Disperată, femeia s-a împrumutat la vecini, a dat banii, după care şi-a dat seama că a fost vorba despre o înşelăciune. Poliţiştii au deschis o anchetă. Poliţia din Medgidia, la data de 10.10.2015, ora 19.00, a fost sesizată despre comiterea unei înşelăciuni prin metoda accidentul.

O femeie de 81 de ani a reclamat că, în jurul orelor 14.00, a fost apelat pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi ginerele său, plecat în Germania şi care i-a relatat că a avut un accident rutier în Bucureşti, având urgent nevoie de 5.000 de lei. Întrucât nu deţinea acea sumă de bani în casă, persoana vătămată a luat împrumut de la un vecin suma de 3.000 de lei. Banii au fost ridicaţi de un bărbat. Abia după o oră femeia şi-a sunat o fiică şi i-a povestit cele întâmplate. Aceasta din urmă i-a recomandat să se adreseze Poliţiei. Poliţiştii au deschis o anchetă.

Pentru a nu deveni victima escrocilor, poliţiştii constănţeni recomadă să verificaţi imediat dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi la acea autoritate pentru pentru confirmare). Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact aparent întâmplător.

Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini, nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Nu daţi bani necunoscuţilor sub nici un motiv! În situaţii similare, în care vi s-au solicitat bani pentru a fi soluţionat un accident rutier sau pentru intervenţii medicale rezultate din accidente, apelaţi imediat 112!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102