REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Microbuze şcolare pentru opt localităţi din judeţul Constanţa

Microbuze şcolare pentru opt localităţi din judeţul Constanţa

Replica API 20 septembrie 2014 | 00:12 398

Predare - primire

Predare - primire

După ce două localităţi din judeţul Constanţa, respectiv Agigea şi Crucea, au primit, în luna iulie, microbuze şcolare, vineri a venit rândul altor administraţii locale să semneze procesele-verbale de predare - primire pentru mijloacele de transport elevi. Primarii din Independenţa, Ostrov, Ion Corvin, Pantelimon, Saligny şi Horia s-au prezentat în parcarea Consiliului Judeţean Constanţa, prentru a intra în posesia microbuzelelor.

46 de administraţii locale din judeţul Constanţa se vor bucura, începând cu acest an şcolar, de microbuze pentru transportul elevilor. Primăriile beneficiare, ori nu dispun de un mijloc de transport pentru şcolari, ori microbuzele sunt prea vechi. „Au ajuns în judeţ 8 microbuze. Două au fost ridicate în iulie din Piaţa Victoriei de către primarii din Agigea şi Crucea, şase vor pleca azi (n.red. - vineri) către Horia, Independenţa, Ion Corvin, Ostrov, Pantelimon, Saligny, patru vor veni în cursul săptămânii viitoare, pentru Deleni, Chirnogeni, Corbu şi Dobromir. Începând cu luna octombrie şi până în decembrie, toate cele 34 de microbuze restante vor ajunge în judeţ.

Faptul că în judeţ copiii noştri se vor bucura de siguranţă şi confort este ceea ce contează şi le urez elevilor spor la învăţătură”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi. „Consider că este unul dintre cele mai importante programe ale guvernului Ponta şi se mulează perfect pe preocuparea Consiliului Judeţean Constanţa pentru buna desfăşurare a activităţilor şcolare. Sperăm ca până la sfârşitul acestui mandat, toate localităţile din judeţul Constanţa să aibă suficiente microbuze pentru transport tuturor elevilor, între sate, către şcolile generale, şi chiar de la comune, către liceele cele mai apropiate”, a spus, la rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie. Prezent la eveniment, „generalul” Inspectoratului Judeţean Constanţa, Răducu Popescu, a precizat că, astfel, o problemă importantă privind transportul elevilor către unităţile şcolare a fost rezolvată. „Un sprijin pentru elev, un sprijin pentru educaţie”, este de părere Popescu.

Primarul din Ostrov, una dintre localităţile unde microbuzul şcolar este mai mult decât necesar, a declarat faptul că, de-acum încolo, elevii se pot deplasa în condiţii mai bune la şcoală. „Cel puţin 50 de elevi vor beneficia de transportul acestui microbuz, pentru că avem două rute pe care trebuie să le facă microbuzele în comuna noastră. Primul microbuz o să facă o rută din satele Almalău, Bugeau, iar cealaltă rută va face din satele Esechioi, Galiţa, Gârliţa, Ostrov. Aceşti elevi vor avea posibilitatea să se mişte mult mai repede, în ccondiţii mai bune ca până acum”, a precizat Niculae Dragomir.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369