REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mihaela Andrei: „Nu cred că există constănţean care să fie mulţumit de actuala administraţie“

Mihaela Andrei: „Nu cred că există constănţean care să fie mulţumit de actuala administraţie“

Replica API 5 mai 2016 | 00:48 480

Prima după Vergil Chiţac, pe lista PNL pentru Consiliul Local Municipal,

Prima după Vergil Chiţac, pe lista PNL pentru Consiliul Local Municipal,

Mihaela Andrei

Deschide lista PNL pentru Consiliul Local Municipal, după candidatul la Primăria Constanţa, Vergil Chiţac. Mihaela Andrei este consilier judeţean şi, după un mandat în Consiliul Judeţean, timp în care nu a putut să-şi ducă la îndeplinire toate proiectele, din pricina „dictaturii“, consideră că poate şi trebuie să-şi aducă aportul în Consiliul Local Municipal. Bunele intenţii au recomandat-o pe Mihaela Andrei pentru a fi desemnată pe lista PNL. Politicianul promite proiecte importante şi este convinsă că acestea vor putea fi implementate, dacă Vergil Chiţac câştigă Primăria Constanţa.

Reporter: Vă aflaţi la finalul primului mandat de consilier judeţean. Cu ce v-aţi remarcat în aceşti ani? Care sunt realizările dumneavostră de până acum?

Mihaela Andrei: Timp de trei ani, doi ani şi puţin, a fost preşedinte al CJC Nicuşor Constantinescu. În această perioadă, nu prea avea nimeni de contestat sau de făcut opoziţie. A fost o dictatură. Într-un an de zile, timp în care Cristinel Dragomir a preluat atribuţiile de preşedinte, pot să spun că am încercat foarte multe lucruri. Primul a fost atunci când au venit mămicile în Consiliul Judeţean şi au ridicat problema secţiei de pediatrie.

M-am ridicat în picioare şi am susţinut mămicile, am fost în spital de mai multe ori, am fost la domnul Căpăţână, am văzut spitalul. I-am transmis domnului preşedinte că sunt reale anumite fotografii publicate cu spitalul judeţean. Atunci, a precizat că este ruşinos ca un consilier judeţean să facă aşa ceva, dar mi-a spus că ar trebui să mergem împreună să facem o vizită. În zadar, căci n-a venit.

Consider că principala atribuţie în consiliu şi principalul scop pe care ar trebui să-l aibă Cosniliul Judeţean este spitalul. Spitalul trebuie refăcut de la A la Z. Şi nu numai. Şi personalul trebuie să înţeleagă că, chiar dacă e salariul mic, trebuie să fie în slujba cetăţeanului. Sunt tristă pentru că nu mi-am atins scopul pentru care am intrat în Consiliul Judeţean, nu se pot face multe lucruri din opoziţie.

Rep.: După un mandat de consilier judeţean, aspiranţi la un loc în Consiliul Local Municipal. Pe ce criterii aţi fost desemnată pe lista de consilieri a domnului Vergil Chiţac?

M.A.: Îmi place că Vergil Chiţac recomandă femeile şi eu chiar cred că femeile ar trebui promovate. Chiar cred că şi femeile trebuie să arate ce pot! Domnul Chiţac înţelege că în Consiliul Local, cu o femeie sau mai multe, proiectele dumnealui pot fi mult mai bine dezvoltate şi implementate. N-aş putea să vă spun de ce sunt pe primul loc pe lista domnului Chiţac, însă implicarea mea, bunele intenţii l-au făcut pe domnul amiral să mă treacă pe această listă şi-i sunt recunoscătoare.

Rep.: Care sunt proiectele pe care vi le-aţi propus să le realizaţi în următorii patru ani?

M.A.: Sunt constănţeancă iar, ca şi municipiu, pot face mult mai multe. Nu cred, sigur! Pot face multe cu un primar ca Vergil Chiţac. Are un alt mod de a face politică, ceea ce este un lucru extraordinar. Este extraordinar să ai în politică oameni ca domnul Chiţac. Are altă viziune, are altă atitudine faţă de politic şi faţă de cetăţeni, în sensul că noi suntem puşi în slujba cetăţeanului şi nu cetăţeanul este pus în slujba primăriei. Primăria e o mare responsabilitate.

Ar trebui să ne fie frică atunci când un cetăţean ne bate la uşă pentru o problemă. Eu m-am gândit ce ar face Constanţa să bubuie, din punct de vedere al economiei. Pentru că avem absolut tot ce ne trebuie: avem port, turism... am venit cu o propunere şi aş vrea s-o implementez în momentul în care domnul Chiţac este ales primar: vreau o plajă acoperită. Consider că, dacă Constanţa ar avea turism 7 luni pe an, în loc de o lună şi jumătate, cum este în prezent, toţi locuitorii ar trăi mai bine.

Rep.: Cum comentaţi activitatea actualei administraţii locale şi ce aşteptări aveţi de la viitoare administraţie locală?

M.A.: Actuala adminsitraţie... ieşim pe stradă şi spune totul! Nu cred că există constănţean care să fie mulţumit şi care să spună că s-a făcut tot ce s-a putut. Nu există! În momentul în care ţii un cetăţean sărac, îl manipulezi şi te votează. Acesta a fost scopul. Acel pui, acea pungă de zahăr ne încântă, pentru că suntem săraci. Vino cu proiecte, dezvoltă oraşul, dă-mi undiţa, nu-mi da peştele, căci peştele l-am mâncat într-o zi şi s-a dus. Dă-mi undiţa să pot să pescuiesc în fiecare zi! Asta ar trebui să facă actuala administraţia şi asta va face administraţia locală începând cu 5 iunie cu domnul Chiţac la primărie. Sunt convinsă că o va face.

Rep.: De ce ar trebui să voteze constănțenii PNL?

M.A.: PNL este soluția mult mai bună decât alt partid politic. Lumea s-a trezit. De pixul, puiul și promisiuni electorale...cu toții suntem sătui. Cetățeanul s-a schimbat și-și dă seama, face diferența între PNL și un alt partid politic. Partidul a fost curățat de oamenii care au greșit, nu se mai dorește ce a fost. Cred că PNL va obține cel puțin 40 % la alegerile locale.

Rep.: Cum credeți că va decurge campania electorală?

M.A.: Sunt de principiul că trebuie să ne respectăm între noi, nu văd o companie murdară. Nici nu mă aștept, pentru că, dacă mă aștept, se va îmntâmpla. Ne dorim să face o companie, să ne aducem candidatul în lumina constănțeanului, să-l cunoască, ne aducem proiectele, să vadă ce votează și dumnealor să decidă.

Rep.: CCR a decis: alegerile într-un singur tur. Cum comentați decizia magistraților?

M.A.: Vor fi favorizați cei care sunt în funcție Aceștia sunt mai cunoscuți. Îi favorizează pe cei în funcții. Ce va fi să se întâmple, se va întâmpla. Dar sper și cred că cetățeanul s-a trezit și va face o schimbare!

INTERVIU VIDEO:

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102