REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Milioane de euro pentru modernizarea hotelului SRI din Olimp

Milioane de euro pentru modernizarea hotelului SRI din Olimp

Replica API 9 noiembrie 2016 | 00:19 5526

Contract câştigat de o firmă abonată la contracte cu statul

Contract câştigat de o firmă abonată la contracte cu statul

Sursa foto: amfostacolo.ro

O firmă din Bucureşti va încasa 5 milioane de euro pentru reabilitarea unuia dintre hotelurile deținute de SRI pe litoralul românesc. Contractul a fost încredințat în urma unei licitații acerbe, la care au participat nu mai puțin de nouă societăți comerciale. Firma câștigătoare nu se află la primul contract cu statul, unul din proiectele publice derulate de aceasta fiind și Centrul pentru cancer al Universității Ovidius din Constanța.

Sursa foto: ziarulnational.ro

UM 0929, din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI), a atribuit pe 14.10.2016 un contract având ca obiect “reabilitare și modernizare cămin de garnizoană Maramureș- Olimp”. Valoarea totală a contractului este de 20.867.596,09 lei, fără TVA, în condițiile în care estimarea inițială a lucrărilor era de 22.839.690 lei. Firma câștigătoare este General Service Grup 98 SRL din București, care are voie să subcontracteze doar 1% din lucrări. Mai precis “0,94 % din valoarea contractului pentru: proiectare și execuție lucrări instalații de semnalizare în caz de incendiu, proiectare și execuție lucrări sisteme de alarmare împotriva efracției, proiectare și execuție lucrări sisteme de limitare și stingere a incendiilor”. General Service Grup 98 SRL este deținută de Victor Matei și a primit, de-a lungul timpului, mai multe contracte de la stat: locuinţe ANL, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Universitatea de Arte Bucureşti, numeroase şcoli şi grădiniţe din Capitală, CFR, Transelectrica, Poşta Română, Metrorex, Electrica Transilvania, dar și Universitatea Ovidius, pentru care construiește Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG), un proiect de 3,73 milioane de lei.

Istoria hotelului Maramureş

Hotelul Maramureș a fost inițial în circuitul închis al Ministerului de Interne și transferat ulterior către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care însă nu l-a utilizat, iar clădirea a ajuns o ruină, se arată într-un material publicat de profit.ro. În urmă cu un an, hotelul a fost trecut, printr-o hotărâre de guvern, de la Ministerul Dezvoltării Regionale (care coordonează Agenția Națională a Funcționarilor Publici) la Serviciul Român de Informații. Anterior, în 2006, hotelul fusese trecut din administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în cea a Institutului Național de Administrație, din subordinea Ministerului de Interne.

Hotelul are 13 etaje și peste 220 de camere, fiind construit pe un teren de aproape 9.000 de metri pătrați. Prin investiția sa de 5 milioane de euro, SRI îi va ridica standardul de la două la trei stele, dar îl va păstra însă într-un circuit închis și rezervat pentru relaxarea ofițerilor de informații și a familiilor acestora, potrivit sursei citate. Lucrările de modernizare vor fi încheiate într-un interval estimat la 22 de luni de la data atribuirii contractului, astfel încât ar putea fi redeschis în vara anului 2018. SRI mai deține pe litoral hotelul Crișana, tot în stațiunea Olimp, modernizat recent. În comparație, Serviciul de Informații Externe (SIE) are pe litoralul constănțean doar hotelul Arad, din stațiunea Neptun.

SRI nu este la prima aventură de acest fel pe piața hotelieră de pe litoral, deoarece deține, tot în stațiunea Olimp, și hotelul Crișana, pe care l-a renovat recent.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367