REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mincă mai provoacă un scandal. Vezi aici ce spune Murineanu despre asta

Mincă mai provoacă un scandal. Vezi aici ce spune Murineanu despre asta

Replica API 19 iulie 2011 | 00:00 103

Pedelistul Romulus Mincă acuză unul dintre contracandidaţii săi înscrişi la examenul de ocupare a funcţiei publice vacante de director al AJOFM Constanţa că ar fi primit subiectele de la "un cumătru". Mincă a lăsat să se înţeleagă că Emilia Murineanu, adjuncta AJOFM, ar fi fost favorizată la proba scrisă. De cealaltă parte, Emilia Murineanu spune că dacă ar fi fost ajutată de cineva ar fi reuşit să ia la proba scrisă nota maximă şi nu 7.20, punctajul pe care l-a obţinut ieri.

"Nu vedeţi că nu are coerenţă în declaraţiile pe care le-a făcut şi le face? Nu vedeţi ce analiză face dânsul? Atâta ştie să facă. Acesta este nivelul de educaţie şi de cultură pe care îl are. De doi ani de când a fost director la AJOFM a semnat hârtiile instituţiei la narghilea. Nu venea la muncă şi i se trimiteau hârtiile acasă. Referitor la subiectele de la examen ştiu că s-au făcut ieri dimineaţă şi nu aveam cum să le ştiu dinainte, aşa cum susţine Mincă", a declarat, pentru "Replica", Emilia Murineanu. Adjuncta AJOFM spune că nu se teme că va avea probleme în ceea ce priveşte examenul de ocupare a postului de director general în urma declaraţiilor lui Mincă. "Nu cred că voi avea probleme. Am terminat o facultate, un masterat, un doctorat, am luat titularizarea la Liceul Navrom cu 9,80. La examenul de ieri am luat 7,20, dovadă că nu am avut nici o susţinere. A fost un examen extrem de greu, am învăţat, am fost la AJOFM, în schimb Mincă când era mai greu îşi lua concediu medical", spune Murineanu.

Murineanu: Nota a fost muncită. Nu am fost preferata cuiva

Referitor la nota obţinută la proba scrisă, adjuncta AJOFM spune că nu a făcut nici o contestaţie şi nici nu intenţionează. "Mincă spune că aş avea pe cineva la Bucureşti, ţin să menţionez că respectiva persoană la care face referire colegul meu a existat şi în perioada când am fost mutată la Satu Mare. Acea persoană a fost la Bucureşti şi când Mincă a fost numit directorul AJOFM, dovadă că nu am fost preferata cuiva", spune Murineanu. Cât despre modul de desfăşurare ale examenelor din toate domeniile Murineanu spune că se constată la nivel naţional o atitudine generală de antifraudă.

Murineanu: Dacă aveam un cumătru, aşa cum susţine Romulus Mincă, poate că luam noata maximă

"Examenele sunt de aşa manieră că numai cei competenţi reuşesc să le treacă. Pentru acest examen m-am pregătit şi am învăţat. Nota a fost muncită. Dacă aveam un cumătru, aşa cum susţine Romulus Mincă, poate că luam noata maximă. Subiectele nu le-am ştiut, dar pregătirea mea îmi asigură un atu în faţa colegului meu pentru că am fost pusă să iau decizii în situaţii economice diferite, în conjuncturi socio-geografice foarte diferite şi această experienţă asociată cu multiple forme de perfecţionare şi cu permanenta documentare pe care mi-am asigurat-o am reuşit să rezolv subiectele în aşa manieră încât am fost notată cu 7,20, medie de care nu sunt mulţumită. Asta înseamnă că examenul a fost deosebit de serios", a declarat Murineanu, care nu a dorit să menţioneze numele persoanei de la Bucureşti, dar a infirmat că ar avea "un cumătru" care ar fi susţinut-o la examen. "Nu am nici o rudă la Bucureşti, nu am nici un cumătru care să mă protejeze aşa cum a fost cazul lui Mincă. Unii oameni ca Mincă cred că dacă au casă, maşină şi bani pot avea totul, dar nu este aşa", spune Murineanu. Adjuncta AJOFM spune că se aşteaptă şi la alte atacuri din partea lui Mincă până la finalizarea examenului pentru că: "Atâta ştie să facă". Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367