REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministerul Economiei face toate eforturile ca fabricile de pulberi de la Victoria și Făgăraș să fie redeschise

Ministerul Economiei face toate eforturile ca fabricile de pulberi de la Victoria și Făgăraș să fie redeschise

Replica API 1 mai 2017 | 00:00 297

Tudose:

Tudose:

Mihai Tudose

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a declarat vineri, la Brașov, că ministerul pe care îl conduce face toate eforturile ca fabricile de pulberi de la Victoria și Făgăraș să fie redeschise anul acesta.

Cele două fabrici sunt singurele din țară care produc pulberi pe profilul militar, existând piață de desfacere atât la intern cât și la export, a precizat Tudose.

"Brașovul este unul dintre județele cu cea mai bogată prezență în domeniul de apărare, cu șase întreprinderi mari, care se află la limitele unei scale de existență. Începând cu cele mai fericite gen IAR Ghimbav, cu noul contract semnat cu Airbus Helicopters România, ajungând la două dintre ele care sunt efectiv închise, Pirochim Victoria și Fabrica de Pulberi Făgăraș. La acestea două am fost astăzi într-o echipă mixtă formată din prefectul județului, reprezentanți ai Agenției de Mediu, Garda de Mediu, ISU. La Făgăraș am ajuns într-o situație hilară. Am reușit să retehnologizăm două secții și nu reușim să depășim partea de hârțogăraie pe mediu, chiar ajungând într-un paradox, nu putem să-i dăm drumul fiindcă lipsește autorizația și nu avem autorizație pentru că nu i-am dat drumul. Facem toate eforturile ca cele două societăți de la Victoria și Făgăraș să fie redeschise în acest an și eu sper acest lucru", a evidențiat ministrul Economiei, într-o conferință de presă susținută la Prefectura Brașov.

El a adăugat că este nevoie ca toți factorii de decizie să se așeze la o masă și să găsească soluția pentru a ieși din impas, felicitând totodată ISU pentru tot sprijinul pe care l-a acordat pe parcursul vizitei, dar și pentru implicarea efectivă pentru ca Fabrica de Pulberi de la Făgăraș să fie redeschisă. Pe de altă parte, ministrul Economiei a arătat că nu va face presiuni asupra celor de Agenția de Mediu, în condițiile în care sunt niște termene prevăzute pentru obținerea unor astfel de autorizații. Potrivit acestuia, Fabrica de Pulberi din Făgăraș a primit în 2015 și 2016 câte 500.000 de euro pentru retehnologizare, în ceea ce privește apele reziduale.

"La Fabrica de Pulberi din punct de vedere tehnic se poate intra în faza de probe tehnologice, dar nu se poate fără autorizațiile de mediu, iar la Pirochim Victoria se pare că există o situație mai bună, luna viitoare urmând a avea loc o serie de negocieri. S-ar putea ca Pirochim Victoria să ia fața Făgărașului, dar mă opresc aici. Cât se poate de repede le deschidem", a spus ministrul Tudose.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Popor nenorocit vom reface tot ce am distrus pe bani grei. In loc sa fim in fruntea statelor ce fac profit si nu au imprumuturi iar vom strage cureau ca sa refacem ce am stricat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102