REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministerul lui Dragnea a cumpărat microbuze şcolare. Două au ajuns la Constanţa, primarii aşteaptă şi "bonusul": şoferii

Ministerul lui Dragnea a cumpărat microbuze şcolare. Două au ajuns la Constanţa, primarii aşteaptă şi "bonusul": şoferii

Replica API 24 iulie 2014 | 00:00 121

Ministerul Administraţiei a alocat judeţului Constanţa mai multe microbuze şcolare. Două dintre aceste au fost predate - unul comunei Agigea, iar al doilea pentru localitatea Crucea. Potrivit primarului din Agigea, Cristian Cârjaliu, microbuzul va deservi copiii de clasa 0. "Vor fi duşi din Agigea în Lazu şi retur", a declarat edilul. El a adăugat că acest microbuz vine în completarea celorlalte 4, achiziţionate de comună, şi care sunt destinate celor 500 de copii de la Şcoala Ion Borcea, 200 de la grădiniţă şi 60 de la creşă şi grădiniţa cu program prelungit. "Noi am făcut de mai multă vreme demersuri pentru un astfel de microbuz şcolar şi ne bucurăm că în sfârşit cineva s-a uitat şi spre comuna Agigea. Este bine că se investeşte în educaţie. Ferice de cei care investesc în educaţia copiilor, căci ei produc valoare, valoare ce se întoarce în comunităţile din care aceşti copii provin", a mai spus Cârjaliu. Edilul a adăugat că, în contextul dat, a discutat la minister şi pe tema problemei şoferilor.

"Avem microbuze pentru transportul copiilor, dar primăriile nu pot angaja şoferi. Am primit promisiuni că până în toamnă, când începe şcoala, se va face o modificare legislativă aşa încât să ni se permită să angajăm şi şoferi", susţine Cârjaliu.

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor, condus de Liviu Dragnea, în cursul zilei de ieri au fost predate microbuze şcolare noi pentru 100 de comune, urmând llivrarea a încă 500 şi achiziţia altor peste 650. "Microbuzele fac parte din lotul de 600 de autovehicule achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în urma procedurii lansate la sfârşitul anului trecut, contractul fiind semnat în luna martie a.c. Pentru o repartizare echilibrată în teritoriu, au fost vizate comune din toate judeţele ţării. Restul de 500 de microbuze din prezentul lot vor fi livrat eşalonat, în următoarele luni", a transmis MDRAP, prin intermediul unui comunicat de presă. "Preţul de achiziţie unitar plătit de MDRAP a fost de 21.200 euro fără TVA, iar finanţarea provine din vânzarea de certificate verzi, conform OG 12/2013. Microbuzele au propulsie asigurată cu motoare Diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de direcţie de tip servoasistat, sistem de frânare modern, cu asistenţă la frânarea de urgenţă, sistem de antipatinare a roţilor şi sistem electronic de control al stabilităţii. Microbuzele sunt dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/h şi beneficiază de aer condiţionat şi de încălzire. Livrarea se face cu un set de rezervă de 5 anvelope de iarnă, iar garanţia este asigurată pentru 5 ani în limita a 150.000 km", se mai precizează în acelaşi comunicat.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367