REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Justiţiei, interesat de stadiul lucrărilor de la Judecătoria Medgidia

Ministrul Justiţiei, interesat de stadiul lucrărilor de la Judecătoria Medgidia

Replica API 20 iunie 2012 | 00:00 94

Vizită de lucru la solicitarea senatorului Moga

Vizită de lucru la solicitarea senatorului Moga

Titus Corlăţean, numit pe 7 mai a.c. ministru al Justiţiei în Guvernul Victor Ponta, îşi continuă vizitele de lucru la instanţele din ţară. Ministrul, originar din Medgidia, şi-a planificat, în perioada imediat următoare, să ajungă şi la Constanţa. Cu această ocazie, ministrul Justiţiei ar intenţiona să analizeze şi situaţia Judecătoriei de la Medgidia, instituţie ce ar mai necesita o suplimentare de fonduri. Discutăm despre un efort bugetar din partea Ministerului Justiţiei, pentru finalizarea lucrărilor de consolidare, reparare capitală, mansardare, extindere şi amenajare a clădirii aflată pe strada Independenţei nr. 2, Medgidia.

"Vrem să terminăm lucrările de la Judecătoria Medgidia cât mai repede, pentru a decongestiona Judecătoria de la Constanţa. Ar mai fi nevoie de fonduri atât pentru reparaţii, cât şi pentru mobilier. Ministrul Justiţiei urmează să ajungă şi la Constanţa şi l-am rugat să viziteze şi Judecătoria din Medgidia, pentru a vedea ce necesităţi mai sunt acolo", a declarat, pentru "Replica", senatorul PDS Nicolae Moga. Menţionăm că Judecătoria Medgidia face parte din aria de competenţă a Colegiului 2 Senat, reprezentat de Nicolae Moga. Demarată în 2010, lucrarea din Medgidia, executată de SC Almacons SRL, este gata în proporţie de 90%, beneficiarul lucrării fiind Tribunalul Constanţa. Ar urma să fie dată în folosinţă, cel mai probabil, în luna septembrie a.c., asta numai dacă se vor găsi şi fondurile necesare pentru continuarea reparaţiilor. "Lucrările la Judecătoria Medgidia sunt destul de avansate şi vor fi gata în luna august a.c. Se lucrează foarte intens. Lucrările au fost conservate o perioadă din cauza vremii neprielnice, iar de la finele lunii martie a.c. au fost reluate", a declarat primarul Medgidiei, Marian Iordache. Până când va ajunge în judeţul Constanţa, ministrul va analiza nivelul şi impactul investiţiilor prioritare în acest an, asta pentru că, în ţară, există mai multe judecătorii în diverse stadii de degradare care aşteaptă un sprijin urgent din partea Ministerului Justiţiei.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367