REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Mediului vrea pietre semaforizate, de 1 Mai, în Mamaia!

Ministrul Mediului vrea pietre semaforizate, de 1 Mai, în Mamaia!

Replica API 22 aprilie 2015 | 00:57 134

Târâş-grăpiş

Târâş-grăpiş

Porr Bau GmbH şi Van Oord Dredging and Marine Contractors BV sunt companiile care se recomandă la Constanţa drept responsabile cu reabilitarea litoralului. Râuri de cerneală au curs şi vor curge despre despre activitatea târrâş-grăpiş întreprinse de acestea, scoase în evidenţă până şi de foşti sau actuali miniştri care le-au vizitat şantierele de lucru, plecând ulterior cu mâinile în cap. Fie că vorbim de fostul ministru al Mediului, Attila Korodi sau de actualul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, cele două companii au fost constant atenţionate din cauza nerespectării graficului de lucru. Surpriză, tocmai ministrul care a emis un ordin pentru relocarea unui cuib de barză, Graţiela Gavrilescu, este mai înţelegătoare. Marţi, Gavrilescu a vizitat mai multe puncte de lucru din Constanţa, printre care şi şantierul de la intrarea în staţiunea Mamaia, unde îşi desfăşoară activitatea Porr Bau. Veştile sunt îmbucurătoare: pietrele care vor rămâne la debutul sezonului estival vor fi… semaforizate! „Toţi cetăţenii României şi nu numai, care vor veni pe litoral odată cu deschiderea sezonului estival - 1 Mai, vor avea plaja eliberată de pietre şi numai acolo unde va fi nevoie va fi plaja împrejmuită, semaforizată, semnalizată şi, bineînţeles, firmele s-au angajat că vor avea şi pază. (...) Plaja este liberă, vreme frumoasă să avem. Mai sunt lucrări de finalizare, dar nu mai sunt pietre, ceea ce este cel mai important şi, după cum au promis, firma s-a ţinut de cuvânt şi a înlăturat toate lucrurile contondente, pietre de mică şi mare suprafaţă. Sper ca şi în partea a doua, când va începe nisiparea, respectiv în septembrie, plaja să arate aşa cum ne dorim noi de mult şi proiectul să continue pe tot litoralul românesc, prin absorbţia şi găsirea de alte surse de către Ministerul Mediului, astfel încât să deţinem un litoral aşa cum ne dorim şi aşa cum au şi alte state”, a spus Gavrilescu, care a mai precizat şi că, în cazul în care termenele de execuţie nu vor fi îndeplinite, vor fi aplicate sancţiuni.

„Sunt mai multe (de reproșat – n.r.), dar acestea au cam stat de fiecare dată în discuțiile noastre cu ei. Firmele care nu își vor îndeplini programul până la sfârșitul anului 2015, vor fi și sancționate conform contractului. Ținând cont că este vorba de fonduri europene, noi trebuie să facem absorbția aceasta obligatoriu până la 31 decembrie, pentru că, altfel, nu cred că își asumă nimeni ca banii noștri să fie puși pentru cineva care nu a îndeplinit un contract”, a mai spus Gavrilescu.

Ministrul Mediului se află la a doua vizită pe litoralul românesc în această calitate. În urmă cu trei săptămâni, Gavrilescu ne vorbea despre „pietricele din acestea mai mari”.

„Atrag atenţia firmei că nu trebuie să nu existe nici un fel de pietre, pietricele din acestea mai mari sau pietroaie, ca să le spunem aşa, care să le facă rău celor care vin la plajă. Urmează ca nisiparea să înceapă cu 15 septembrie”, spunea atunci Gavrilescu.

Constructorul olandez a călcat teribil „în străchini”, aspect confirmat şi în cadrul vizitei unui alt ministru al Mediului, Attila Korodi, în luna noiembrie a anului trecut. Korodi şi-a pus mâinile în cap şi, în timpul conferinţei organizată la finalul vizitei, a măturat pe jos cu constructorul olandez, dar şi cu partenerul său, Porr Bau GmbH, care are o organizarea de şantier la intrarea în staţiunea Mamaia.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102