REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul Muncii le promite primarilor că angajaţii lor nu vor mai avea salarii mai mari ca ei şi că vor primi sporuri, inclusiv de vechime

Ministrul Muncii le promite primarilor că angajaţii lor nu vor mai avea salarii mai mari ca ei şi că vor primi sporuri, inclusiv de vechime

Replica API 21 februarie 2017 | 00:32 324

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a criticat, luni, actuala "filosofie" a salarizării, în care primarii sunt mai prost plătiţi decât angajaţii lor, promiţând că se va ieşi din acest "populism", iar veniturile lor vor creşte şi le vor depăşi pe cele ale directorilor din subordine, dar şi că vor primi sporuri pentru absorbţia fondurilor europene şi chiar şi pentru vechime în funcţie.

"Nu este normal ca primarul să nu fie cel mai bine plătit dintr-o primărie. Când eram primar la Craiova, toţi directorii aveau salariile peste mine. Secretarul avea salariul aproape triplu decât primarul. Aşa ceva nu mai trebuie acceptat. Trebuie să ieşim odată din populismul acesta în care am intrat de 25 de ani şi de fiecare dată să spunem că nu e normal să creştem salariile primarilor. Ba este foarte normal", a spus Lia Olguţa Vasilescu, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, conform News.ro.

Fostul primar al Craiovei afirmă că cea mai mare responsabilitate dintr-o localitate îi aparţine primarului, astfel încât el trebuie să fie şi cel mai bine plătit. Vasilescu a promis o nouă "filosofie" a veniturilor prin noua lege a salarizării unitare, astfel încât să fie acordate atât salarii, cât şi indemnizaţii la care pot fi adăugate sporuri.

"Vă garantez că vom avea o abordare corectă. S-a modificat ceva în filosofia acestei legi în sensul că nu veţi mai fi în acelaşi loc cu salariaţii. Legea va avea două capitole distincţii: partea de indemnizaţii şi partea de salarii. În partea de indemnizaţii niciodată nu puteţi să aveţi sporuri şi deşi sunteţi direct răspunzători de fondurile europene şi de absorbţie sunteţi singurii care nu puteţi lua sporuri pentru absorbţie. Nu puteţi să aveţi nici spor de vechime", a spus ea.

Vasilescu a subliniat de mai multe ori în discursul ei că este anormal ca angajaţii să primească mai mulţi bani decât primarii.

"Prin această nouă filosofie a legii, indemnizaţiile vor fi separate şi automat niciunul dintre salariaţii dumneavoastră nu poate să mai treacă peste dumneavoastră", a arătat ea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sictir, tarfa proasta!
0
0
mai intai sa spui cat fura un primar si apoi sa i plangi ca au salarii mici.
0
0
Va da bai, va da; ce o doare gura pe japita asta. Toti dau de acasa, de la mosie, totul pentru prostii care ii sustin. Asa ati vrut asa sa va dea, Domnul, ca de la hoti nu vedeti nimic.
2
2
Alta intrebare:cand va si apucati de vreo treaba pentru locuitorii satelor.comunelor,oraselor,sectoarelor?Dobrogea de exemplu se confrunta cu un nivel de trai apocaliptic,saracia deja s-a plictisit de cand stapaneste prin localitatile noastre!Sunt comune in judetul nostru cu primari putrezi de bogati!Si localnicii innoata in saracie si mizerie!
3
1
inca nu stiam ca sant angajati sa primeasca mai mult ? Si oare cum si cine aproba ? Jumi-juma cu siguranta ! Inclusiv primarii ar merita in functie de ralizari sa-si primeasca banii, expl. la Mangalea prostu nostru face ce vrea si primeste bani fara nr. si face doar tampenii : sa-i fut in bot pe cei ce l-au votat a doua oara !
1
2
Mai prost platiti, dar f multi se inghesuie sa candideze la functia de primar. Ii omoara grija fata de cetateni!!!???
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218