REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul secretar de stat al IMM-urilor a fost la Constanța, pentru un dialog cu oamenii de afaceri

Ministrul secretar de stat al IMM-urilor a fost la Constanța, pentru un dialog cu oamenii de afaceri

Replica API 4 iulie 2015 | 00:00 299

Anca Laura Ionescu: „Lucrăm pentru eliminarea cât mai multor bariere”

Anca Laura Ionescu: „Lucrăm pentru eliminarea cât mai multor bariere”

Secretarul de stat Anca Laura Ionescu, din Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, s-a aflat vineri pe litoral, ocazie cu care s-a întâlnit cu oamenii de afaceri constănţeni pentru a le comunica modificările aduse la programele finanţate de la bugetul de stat, pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi alte instrumente puse la dispoziţia mediului de afaceri în vederea creşterii, dezvoltării şi creşterii competitivităţii. Secretarul de Stat Anca Laura Ionescu a vorbit cu mediul privat din Constanța despre strategia guvernamentală pentru sprijinirea sectorului IMM şi îmbunătăţirea mediului de afaceri – ORIZONT 2020, al cărui obiectiv îl constituie creșterea competitivității economice prin creșterea numărului de IMM-uri active în economia reală, sprijinirea IMM-urilor deja existente și crearea de locuri de muncă, despre Programul Româno-Elveţian pentru IMM-uri, prin care se acordă linii de credit de maxim 100.000 de franci elvețieni/IMM, pe o perioadă de 5 ani, la o dobândă de 1%+ROBOR, proiectul de lege privind incubatoarele de afaceri, prin care se dorește reglementarea cadrului juridic de înființare și funcționare a incubatoarelor de afaceri.

Totodată, a adus în discuție și Legea privind stimularea investitorilor individuali business angels, prin care se dorește reglementarea condițiilor în care persoanele fizice de tipul investitorilor individuali business angels pot beneficia de facilități fiscale la dobândirea de părți sociale și acordarea de împrumuturi societăților cu răspundere limitată, dar și proiectul de lege privind Mediatorul de Credite pentru IMM, prin intermediul căruia se urmărește un sprijin acordat mediului privat, în sensul îmbunătățirii accesului IMM-urilor la creditare. De asemenea, ministrul a vorbit despre finanţările participative (Crowdfunding), dar și programele cu finanţare de la bugetul de stat, cât și Programul România HUB, cel din urmă fiind un program integrat de pregătire care oferă studenților, întreprinzătorilor și potențialilor întreprinzători asistență tehnică, mentorat, consiliere, dar și un spațiu instituțional adecvat pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial și pentru creșterea competitivității întreprinderilor. „Scopul vizitei este acela de a comunica reprezentanților mediului de afaceri detalii despre programele noastre de finanțare, dar și alte soluții venite în întâmpinarea întreprinzătorilor. Sunt programe dedicate sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii prin care se oferă alocații financiare nerambursabile pentru dezvoltarea întreprinderilor. Mai avem și proiecte de legi de adoptat, altele în curs de elaborare. Cum ar fi o alternativă la finanțarea, care există pe piață la ora actuală, prin care încurajăm investitorii individuali să investească în companii pentru a se dezvolta, acordându-le facilități fiscale“, a declarat secretarul de stat, la Constanța. „Ne dorim să simplificăm și să îmbunătățim programele, am mărit, pe două dintre programe, procentul AFN-ului (alocaţie financiară nerambursabilă), cât și valoarea lui. Certificatele de atestare fiscală vor fi aduse la semnarea contractului, și nu la depunerea documentelor, iar procentul de consultanță a fost scăzut de la 5 % la 45 și a fost înlocuit criteriul privind mediul rural cu angajare de absolvenți“, a mai completat Ionescu. Ministerul a făcut câteva precizări și cu privire la persoanele fizice autorizate și întreprinderilor familiale. „Au fost aduse unele modificări prin noul Cod Fiscal astfel încât persoanele fizice, întreprinderile individual, să aibă o anumită limitare pe codul CAEN pe care activează, cât și la posibilitatea de angajare personal. Am limitat la cinci angajați, în ideea de a nu ne suprapune peste microîntreprinderi. Considerăm că o astfel de modificare în ceea ce privește funcționarea acestor structuri e un beneficiu. Este bine că lucrăm pentru eliminarea cât mai multor bariere“, a conchis secretarul de stat Anca Laura Ionescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614