REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Transporturilor a "REZOLVAT" problema Podului de la Agigea: a pus indicatoare către podul care face legătura cu Portul Constanţa

Ministrul Transporturilor a "REZOLVAT" problema Podului de la Agigea: a pus indicatoare către podul care face legătura cu Portul Constanţa

Replica API 11 august 2016 | 00:21 397

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, sosit la Constanţa să vadă de ce este lumea "isterizată" pe tema Podului de la Agigea, a rezolvat problema! Au fost montate panouri care să indice participanţilor la trafic cu exactitate care este ruta ocolitorare a podului vechi, prin utilizarea podului nou de la Agigea!!!

Iată comunicatul Ministerului Transporturilor:

"Participanții la trafic au la dispoziție o rută alternativă mai bine semnalizată pentru tranzitul între Autostrada A2/A4 București – Constanța

și sudul litoralului românesc, pe Podul rutier peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, situat în Portul Constanța. În zona Agigea, au fost amplasate panouri de informare și dirijare a tranzitului în punctele cheie ale traseului. În plus față de aceste măsuri, șoferii au suportul Poliției rutiere, care în zilele aglomerate ajută la decongestionarea traficului.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, s-a deplasat astăzi, 11.08.2016, în teren - pe podul Agigea, pentru a se asigura de implementarea măsurilor ce fluidizează circulația rutieră în zonă.

“Suntem în plin sezon estival, numărul turiștilor care-și petrec vacanța la mare este în creștere, iar podul Agigea este aprope în permanență blocat din cauza numărului mare de conducători auto care aleg să-l traverseze ca să ajungă în stațiuni. Însă puțini știau de existența podului din Port, care poate fi folosit ca rută alternativă fără probleme. Acum am luat toate măsurile necesare pentru ca traficul să se decongestioneze și oamenii să nu mai piardă încă o oră în trafic de la ieșirea de pe A2 până la hotel”, a declarat ministrul Sorin Bușe.

Ministrul a mai discutat cu reprezentanții ministerului și cei ai CNADNR despre alternativa Techirghiol – soluția unui drum național de 22 de km, poziționată la o distanță de aproximativ 1 km de aria protejată ROSPA Lacul Techirghiol. Proiectul face parte din Masterplanul General de Transport și va asigura fluența traficului rutier pe tot parcursul anului între nordul și sudul litoralului. Drumul național de la Techirghiol va lega porturile românești la Marea Neagră, dar și România cu Bulgaria din punct de vedere rutier. Finanțarea se va realiza prin fonduri structurale (85%) și prin co-finanțare de la bugetul de stat (15%)", se arată în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102