REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Transporturilor la Podul de la Agigea: „Constructorii trebuie să înţeleagă că este de datoria lor să respecte termenul”

Ministrul Transporturilor la Podul de la Agigea: „Constructorii trebuie să înţeleagă că este de datoria lor să respecte termenul”

Replica API 27 mai 2017 | 08:53 295

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit la Constanța în dimineața de vineri, imediat după redeschiderea circulaţiei pe Podul de la Agigea, precizând că partea cea mai grea a fost finalizată. "Îmi cer scuze că s-a întârziat o zi, dar termenul s-a respectat. Lucrările au durat 6 ani ceea ce mi se pare inadmisibil și nu se va mai întâmpla așa ceva. Lucrurile trebuie să meargă foarte bine, să fie o colaborare foarte bună între companie, constructor și autoritățile locale, astfel încât să putem preveni toate blocajele care pot apărea pe derularea unui contrat. Constructorii trebuie să înțeleagă că este de datoria lor să își respecte termenul. Nu putem să ne jucăm cu râbdarea românilor și cu banii statului. Cine greșește plătește. Este important să se respecte și calitatea lucrărilor", a spus ministrul.

Acesta a mai precizat că finalizarea acestui pod putea fi încheiată de mult. „Important este că s-au deschis toate benzile de circulație și sper să nu mai fie probleme. Săptămâna trecută am venit la pod într-o vizită neanunțată și totul a fost în regulă. De acum așa voi face, voi merge pe șantiere în vizită neanunțată. Acum când am venit pe autostradă erau oameni care munceau, lucru pe care nu l-am văzut săptămâna trecută când nu știa nimeni că vin", a adăugat ministrul. La fața locului au mai fost prezenţi şi preşedintele CJC, Horia Marius Țuțuianu, dar şi şeful Inspectoratului de stat pentru Controlul Transportului Rutier – Constanţa, Ioan Alexandrescu.

Precizăm că se circulă din nou pe podul de la Agigea (DN39, județul Constanța)! Amintim că traficul a fost întrerupt, din cauza unor lucrări. Măsura a avut ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță. Închiderea totală a traficului pe pod a fost necesară, conform autorităților, pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului – precizează autorităţile. Pentru operațiunea de demontare au fost folosite două macarale a câte 500 tone fiecare și o nacelă care a fost ridicată la 54 m. Operațiunea, extrem de importantă pentru finalizarea lucrărilor la Podul Agigea, a putut fi executată doar în condiții meteo favorabile (perioade cu vant sub 9m/s). Odată încheiată această etapă, circulația a fost redeschisă la 4 benzi, fără restricții de tonaj sau viteză, pe întreg podul, de joi noapte!

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Contractul pentru aceasta rebilitare intentionat redactat prost. Daca constructorul ar fi avut de platit penalitati nu ar mai fi intarziat atat de mult
4
0
Podul de la navodari noua rusine a litoralului
4
0
Toti cei care au avut in responsabilitate proiectarea, executia si urmarirea podului de la firma responsabila de lucrare, Directia de Drumuri Constanta , Ministerul Transporturilor cu toti subsecretarii si ministri din ultimii 5 ani sa fie trasi la raspundere pentru subminarea economiei. Numai asa putem schimba Romania.
7
0
problema si denumirea podurilor o cunoaste f bine mincinosul tariceanu, incerca sa ne convinga, exact ca la alegeri, de localizarea unui pod, eroarea
3
0
Traiasca mafia Ciumei Rosii, in frunte cu ing. mecanic auto Dima Marin.
6
1
mai lasati teldrumu in pace si mai faceti si cu altii, nu numai firme care au rechini in spate, pusi numai pe dijmuit banii publici
6
0
Stie toata lumea de vizitele neanuntate ale ministrui Cuc!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367