REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ministrul Turismului, la dezbaterea despre sezonul estival, în sudul litoralului

Ministrul Turismului, la dezbaterea despre sezonul estival, în sudul litoralului

Replica API 21 aprilie 2017 | 00:00 404

Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, a participat joi, 20 aprilie, a.c., la întâlnirea privind pregătirea sezonului turistic estival – 2017. La întâlnirea de lucru au participat proprietarii unităților de cazare din stațiunile de pe litoralul românesc, federații patronale, asociații de profil, precum și reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice centrale și locale care, prin activitatea lor, contribuie la buna desfășurare a activităților turistice. De asemenea, la această acțiune au participat reprezentanți din: ANAF, MAI (Poliție, Jandarmerie, ISU), ANPC, ANSVSA, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Garda Națională de Mediu.

Vicepreședintele ANAF, Marius Florea, a precizat că agenția este pregătită în sezonul estival să intervină pentru a asigura o bună desfășurare a activității economice în anul în curs. „Suntem deschiși la dialog pentru a combate orice formă de evaziune fiscală care ar putea duce la o concurență neloială. Acțiunile de control se fac în urma unor analize de risc, după o documentare temeinică”, a menționat Marius Florea.

Din partea ANPC, a fost președintele Bogdan Pandelică, care a lăudat acțiunile din trecut ale instituției pe care o reprezintă și a menționat că în sezonul 2017 este gata să acționeze. „Comandamentul Litoral 2017 se va desfășura anul acesta între 15 iunie și 1 septembrie, unde agenții vor avea două săptămâni de consiliere, după care va urma controlul. Dorim o sinergie cu celelalte politici publice. Vom acțiunea pe trei zone: Mamaia, Neptun și Costinești, cum am făcut-o și în anii trecuți. Desigur, vom face și o scanare a siteurilor care oferă pachete turistice pentru a le identifica pe acelea care nu au autorizație de la Ministerul Turismului”, a spus Bogdan Pandelică.

Primarul Mangaliei, tras la răspundere de agenții economici

În cadrul întâlnirii au avut loc tensiuni între mai mulți operatori economici și edilul din Mangalia, Cristian Radu. Cele mai multe acuze fac referire la taxele și impozitele din municipiul Mangalia, dar și felul în care au fost emise autorizațiile de funcționare.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baaaaa retardul asta e ministru ???
0
0
Iti sta mintea in loc: astia din sala chiar cred ca baiatul asta care stie doar cate ceva de la ta-su sa vanda paine si cozonaci , va face o mare branza in turism...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218