REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Minorii care au reinventat tehnicile de furt din locuinţe au „vizitat” şi biserica din Ciobanu

Minorii care au reinventat tehnicile de furt din locuinţe au „vizitat” şi biserica din Ciobanu

Replica API 27 februarie 2015 | 22:58 176

Trimişi în judecată

Trimişi în judecată

O gaşcă de hoţi minori din Ciobanu, care a spart mai multe case din localitate, a fost anihilată de oamenii legii la finele lunii ianuarie anul curent. Modul de operare era unul bine pus la punct, în sensul că se fila bine zona, se pătrundea în case, dar nu erau luaţi toţi banii, lăsând o parte la faţa locului, tocmai pentru a induce victimele în eroare. Numai că, din câte se pare, indivizii au „vizitat” şi parohia din localitate, acum constituindu-se parte vătămată în dosar.

Cei cinci minori, care au şi fost trimişi în judecată pentru furt calificat, pe 19 februarie anul curent, la Judecătoria Hârşova, sunt: Dumitru Nicolae Gogoaşă, Marius Sică Radu, Sorin George Holban, Adrian Ilie Gavrilă şi Voinica Nedelcu se pare că nu au spart numai locuinţe, ci au „vizitat” şi biserica din localitate, potrivit oamenilor legii. Astfel, şase persoane s-au constituit părţi civile în dosar, pe când în calitate de parte vătămată apare Parohia Ortodoxă a Comunei Ciobanu prin Vasile Costea. Totul a ieşit la iveală după ce oamenii legii au filat mai mult timp un minor de 15 ani, bănuit că era autorul mai multor furturi de pe raza localităţii Ciobanu. L-au prins în flagrant, după care cercetările s-au extins, constatându-se că acesta, împreună cu alte 4 persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani sunt bănuite de comiterea a 6 furturi din locuinţe. Cele 5 persoane, în intervalul decembrie 2014 - ianuarie 2015, urmăreau ca victimele să plece de la domicilii şi, prin efracţie, pătrundeau în interiorul imobilelor şi fără a provoca deranj sustrăgeau diverse sume de bani, lăsând de fiecare dată o parte din bani la locul lor. Astfel, cinci dintre cele şase furturi nu au fost reclamate iniţial, persoanele vătămate considerând că autorii faptelor sunt apropiaţi sau chiar membri ai familiei. Cei 5 au fost prezentaţi instanţei de judecată, ce a dispus arestarea preventivă a unuia, fiind vorba de Dumitru Nicolae Gogoaşă, şi măsura controlului judiciar pentru ceilalţi. Prejudiciul cauzat celor şase persoane vătămate se ridică la valoarea de aproximativ 30.000 lei, parţial recuperat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102