REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MIRCEA BĂSESCU, PRIMUL INTERVIU din închisoare

MIRCEA BĂSESCU, PRIMUL INTERVIU din închisoare

Replica API 23 iulie 2014 | 00:00 216

Mircea Băsescu a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru România TV. Fratele preşedintelui a vorbit despre relaţia cu familia lui Bercea Mondial, condiţiile de detenţie şi despre reacţia fratelui lui, preşedintele Traian Băsescu, după ce a fost arestat.

Reporter: Vă simţiţi vinovat cu ceva?

Mircea Băsescu: Nu mă simt vinovat cu nimic. Am luat totul ca pe o glumă. De exemplu, când pe film spun "la mine au ajuns 250.000" fac o pauză după care continui "mi s-a pus mormanul de dolari". Acei bani erau însă luaţi de Căpăţână, care temanându-se de membrii familiei Bercea m-au transformat pe mine în intermediar, ca să îi restitui eu. Din acest motiv au refuzat să dea filmele originale, fiindcă s-a umblat pe ele. Oricum, nu cred că mi se trage de la finii mei, cred că este mâna altcuiva.

Reporter: Cum i-aţi cunoscut pe membrii familiei Bercea Mondial?

Mircea Băsescu: Prin intermediul lui Marian Căpţână. Căpăţână venea mereu la mine la firmă, aveam relaţii de afaceri de mai mult timp. La una dintre vizite, în 2010, a venit însoţit de Sandu Anghel şi la sfârşitul discuţiilor m-a întrebat : "Nu vrei să-mi botezi o nepoată?" La început am ezitat dar el mi-a înşirat o listă cu copii botezaţi de nume sonore. Unul botezat de Stolojan, altul de fostul preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Bucureşti, de preşedintele Tribunalului Craiova şi mulţi alţii . I-am spus: "Lasa-mă să mă gândesc, să vorbesc cu soţia." În aceeaşi zi m-am întâlnit cu Înaltpreasfinţitul Teodosie şi i-am povestit ce mi se cere. "Eu te sfătuiesc să botezi, să faci o pomană", mi-a zis. A doua zi i-am dat răspunsul lui Sandu Anghel, că accept să fiu naşul nepoatei lui. Cererea lui a fost luni sau marţi şi sâmbătă deja s-a ţinut petrecerea. Îi spusesem să nu vină cu sute de oameni aşa că a dat o masă la un restaurant. A fost într-un cadru mai intim. Eu i-am spus "uite ce se spune la televizor, că eşti interlop şi ai multe dosare penale". Finul mi-a răspuns că nu are niciunul, că a primit NUP la toate.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre condiţiile din arest?

Mircea Băsescu: Condiţiile sunt decente, pentru posibilităţile unui arest din Poliţia Capitalei. Suntem în cameră şase persoane, deşi ea este de opt. Cu psihicul sunt ok, am fost comandant de navă aşa că pot suporta condiţii de izolare.

Reporter: Cine sunt colegii domneavostră de cameră?

Mircea Băsescu: Stau cu cinci persoane în celulă. Printre ei este şi Mădălin Dumitru, directorul din Primăria Capitalei. A fost cu mine în cameră o perioadă şi Dan Adamescu. Aici, arestaţii vin şi pleacă.

Reporter: Cum suportaţi canicula, aveţi aer condiţionat?

Mircea Băsescu: Nu.

Reporter:Ce ne puteţi spune despre gardieni?

M.B: Sunt profesionişti şi corecţi.

Reporter: Mâncaţi de la arest sau primiţi de acasă? Cum este mâncare?

M.B: Mănânc de la pachet, ce îmi aduce familia.

Reporter: Aţi vorbit la telefon cu fratele dumneavoastră de când sunteţi arestat?

M. B : Nu, el nu poate să mă sune în arest, iar eu nu am încercat să îl contactez.

Reporter:Cum vă petreceţi timp?

M.B: Citesc. Citesc dosarul. Are patru volume, cu 1000 de pagini.

Mai mult: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367