REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Mircea Geoană: Nu exclud o candidatură la șefia PSD

Mircea Geoană: Nu exclud o candidatură la șefia PSD

Replica API 22 noiembrie 2014 | 01:15 187

"Când greșești, trebuie să recunoști. Este un gest de minimă decență"

"Când greșești, trebuie să recunoști. Este un gest de minimă decență"

Senatorul PSD Mircea Geoană nu exclude o candidatură la președinția partidului, dar precizează că această funcție nu reprezintă o prioritate. "Nu e obiectivul meu să fiu președinte. Dacă e nevoie de mine într-o funcție de conducere sunt deschis", a declarat Geoană, vineri, la DC News Live.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să demisioneze de la conducerea partidului după eșecul de la prezidențiale, Mircea Geoană a răspuns: "Pot să vă spun doar că va fi sigur competiție".

"Eu am luat partidul în 2005 într-un moment extrem de complicat și știu ce înseamnă să conduci un partid în opoziție, cu multe facțiuni, cu mulți lideri, și eu vă spun că este o muncă incredibil de grea. Cred că acea perioadă a fost una din cele mai democratice și cele mai anticipative ca decizii din istoria acestui partid. Vă spun la modul cel mai sincer, această perioadă va fi mult mai grea pentru că alegerile următoare sunt foarte aproape", a declarat Geoană.

Geoană s-a declarat dispus să-și transfere "know-how-ul politic" viitoarei conduceri.

"Pot să vă spun un singur lucru, că voi pune umărul într-o poziție de responsabilitate, nu știu care, la trecerea acestui moment delicat și la transformarea PSD-ului. Pentru că ce am avut eu ca mandat, am dus undeva până la jumătate, și cred că am obligația să continuăm să transformăm PSD-ul într-un partid în pas cu vremurile acestea și cu viitorul", a spus Geoană.

Întrebat dacă exclude o candidatură la președinția PSD la primul Congres al partidului, liderul social-democrat a răspuns:

"Nu poți să excluzi nimic astăzi, dar în acest moment interesul meu este mai puțin legat de intrarea într-o competiție pentru vârful partidului, ci de o contribuție onestă (...) Nu e obsesia mea această funcție", a afirmat Geoană.

Mircea Geoană a fost invitat vineri, 21 noiembrie, la DC News Live. Acesta a criticat faptul în campania prezidențială au avut loc atacuri foarte dure la viața personală. De asemenea, a spus că președintele ales, Klaus Iohannis, ar fi trebuit să meargă la Antena 3 pentru că s-ar fi descurcat foarte bine.

"Din punctul meu de vedere, cred că a fost o greșeală să te apuci să te iei de viața privată a cuiva. Cred că PSD-ul datorează o scuză pentru cei care au fost împiedicați să voteze în diaspora. Când greșești, trebuie să recunoști. Este un gest de minimă decență", a zis Mircea Geoană.

"Dacă după zece ani extrem de complicați, putem depăși elemente viscerale. (...) Cred că domnul Klaus Iohannis este capabil să treacă peste ele. Cred că poate să meargă, de exemplu, la un interviu la Antena 3. Nu văd o problemă în asta... cunoscându-l foarte bine psihologic. Am lucrat împreună în 2009. Îl cunosc suficient de bine", a zis Mircea Geoană la DC News Live.

"Revenind la lucrurile mai profunde... trebuie să spun că dacă eu aș fi fost atacat cu tema traficului de copii aș fi fost foarte deranjant. Multe din gafele de comunicare ale echipei PSD trebuie să fie analizate. Vom discuta aceste lucruri în partid pentru a înțelege ce s-a făcut rău și ce s-a făcut bine", a mai spus Mircea Geoană.

sursa: dcnews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614