REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mitrea a scris degeaba cărţi în puşcărie! Nu va fi eliberat

Mitrea a scris degeaba cărţi în puşcărie! Nu va fi eliberat

Replica API 11 februarie 2016 | 23:15 219

Magistraţii i-au respins cererea

Magistraţii i-au respins cererea

Miron Mitrea

Miron Mitrea rămâne în puşcărie! Cărţile pe care le-a scris în detenţie nu l-au ajutat să iasă din penitenicar! Judecătoria Medgidia i-a respins, miercuri, 10 februarie, cererea de eliberare condiţionată. Fostul ministru al Transporturilor a sperat că, dacă a scris trei cărţi în detenţie şi a prestat muncă, va obţine indulgenţa magistraţilor. Nu a fost aşa! Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă.

Mitrea a fost condamnat, în 2015, de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care deputatul PSD a fost acuzat de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrărilor Publice şi Locuinţei în perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracţiunea de corupţie, uz de fals.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată Irina Jianu, fost inspector de stat, şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), ulterior inspector general de stat în construcţii la ISC, aceasta fiind acuzată de dare de mită, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţilor comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată. De asemenea, a fost trimis în instanţă Nicolae Popescu, fost arhitect-şef la Primăria Voluntari, acuzat de fals material în înscrisuri oficiale şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu infracţiunile de corupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC. DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Referitor la cărţile pe care le-a scris, şi în baza cărora spera că va obţine libertatea, trebuie amintit faptul că Executivul a decis să suspende până la 1 septembrie, anul acesta, aplicarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deţinuţii care publică lucrări ştiinţifice. Ordonanţa a survenit ca urmare a fenomenulului scrierii cărţilor care a scăpat de sub control, iar mulţi deţinuţi celebri fiind puşi în libertate, printre care şi Gigi Becali. De asemenea, reamintim că o expoziţie, care a reunit 15 cărţi ale unor deţinuţi aflaţi în Penitenciarul Poarta Albă, a fost deschisă publicului, la Biblioteca Judeţeană Constanţa, între autori numărându-se fraţii Victor şi Ioan Becali, dar şi Miron Mitrea.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367