REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Moinescu, pârât de fostul vicepreşedinte al PDL Medgidia la Boc, Blaga, Chiru şi Udrea

Moinescu, pârât de fostul vicepreşedinte al PDL Medgidia la Boc, Blaga, Chiru şi Udrea

Replica API 13 aprilie 2012 | 00:00 182

Dumitru Moinescu a ajuns în atenţia lui Emil Boc, Vasile Blaga, Gigi Chiru şi Elena Udrea. Fostul vicepreşedinte al PDL Medgidia a adresat o scrisoare către conducerea PDL prin care întreabă cum poate PDL sa susţină pentru Primăria Medgidia "un infractor, un condamnat penal, fie el si cu suspendare".

Iată scrisoarea către conducerea PDL

"- În atenţia domnilor Emil Boc, Vasile Blaga, Gigi Chiru şi a doamnei Elena Udrea

Ţinând cont de faptul că în urma cu mai bine de jumătate de an, P.D.L. a adoptat Codul Etic care trebuie respectat obligatoriu de către toţi membrii acestei formaţiuni politice, vă supunem atenţiei următoarele aspecte:

Prin Decizia 927/P/07.10.2011, în dosarul penal nr. 1190/256/2009, magistraţi Curţii de Apel au stabilit următoarele:

"În temeiul art.38515 pct.2 lit."d" Cod procedură penală,

Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, împotriva deciziei penale nr.174/11.05.2011 a Tribunalului Constanţa, şi a sentinţei penale nr.1113/25.05.2010 pronunţată de Judecătoria Medgidia;

Casează hotărârile recurate şi rejudecând dispune:

În temeiul art.345 alin.2 cod procedură penală,

Condamnă pe inculpatul MOINESCU DUMITRU, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului prevăzută de art.264 alin.1 Cod Penal la pedeapsa de 6 luni închisoare. În temeiul art.81 Cod Penal suspendă condiţionat executarea pedepsei pe un termen de 2 ani şi 6 luni.

Aplică inculpatului pedeapsa accesorie prin interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit.b Cod Penal. Suspendă condiţionat şi executarea pedepsei accesorii.

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 Cod Penal.

Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, de 2.500 lei. Înlătură dispoziţiile contrare.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 07.10.2011"

De fapt, completul Curţii de Apel Constanta, care a analizat cauza, şi-a insusit cele scrise in rechizitoriul intocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia şi au constatat că, în anul 2006, Dumitru Moinescu, din funcţia de primar al Medgidiei, a favorizat infracţiunea comisă de clanul Nicolae.

Mai precis, în anul 2006, fraţii Titi şi Marian Nicolae, împreună cu Ilie Arghir, Florin Răducu, Iulian Ştefan Matei, Marius Ionuţ Ciocoiu, Răzvan Valentin Şerban şi Constantin Pădurean au iscat un scandal la discoteca Teachers din localitate, intr-o altercatie cu un grup rival. După ce au tăiat cauciucurile unui autoturism şi au spart geamurile discotecii forţând intrarea, unul dintre membrii grupului, Titi Nicolae, a scos un pistol cu care a tras câteva focuri de armă, în plină zi şi sub supravegherea unei camere video aflată pe un autoturism al Poliţiei.

După acest scandal, grupul violent s-a deplasat la Primaria Municipiului Medgidia, unde a fost primit cu cafele de edilul Dumitru Moinescu, care le-a ascultat pasurile infractorilor şi a decis să aplaneze el conflictul iscat. Mai mult, conform procurorilor, Moinescu s-a oferit să achite contravaloarea pagubelor scandalului şi i-ar fi cerut patronului discotecii Teachers, Dan Tudor, să şteargă urmele distrugerilor, în cadrul unor discuţii ce au avut loc la sediul Primăriei, cu scopul de a-i favoriza pe infractori.

Pentru acest lucru, Dumitru Moinescu s-a ales cu o condamnare penală, fie ea şi cu suspendarea executarii pedepsei, dar şi cu cazier.

Numai că acest fapt nu pare să îl deranjeze pe fostul edil, adică infractorul dovedit cu acte, în instanţă, Dumitru Moinescu, care doreşte să candideze pentru un nou mandat de primar al Municipiului Medgidia, din partea formatiunii politice din care face parte si anume, P.D.L.

Iar in acest cazul, ni se pare suspect ca nimeni din P.D.L. nu observa ca, de fapt, prin condamnarea primita, definitiva si irevocabila, Dumitru Moinescu s-a autoexclus din P.D.L.

Conform Codului Etic al P.D.L., art. 3 - Abateri disciplinare, alin.4 "faptele care atrag sanctiuni (graduale, in functie de gravitate) in cadrul partidului sunt:

4.1. Condamnarea penală indiferent de modul de executare pentru infracţiune săvârşită cu intenţie în România sau în orice altă ţară democratică.

(....)" .

Conform art.4 - Sanctiuni, alin.2 "faptele constatate prin hotarari ale instantelor, prevazute la art.3 alin.4, punct 4.1 si 4.7 din Cod duc la pierderea automata a calitatii de membru al Partidului Democrat Liberal, conform art.20 din statut".

Conform alin.5 al aceluiasi articol 4, "In aplicarea sanctiunilor, B.P.N., Comisia Nationala pentru Statut, Etica si Litigii, comisiile judetene (...) se autosesizeaza in termen de maxim 3 zile de la identificarea faptei si decid sanctiunile in cel mai scurt termen".

Dupa cum se poate lesne citi, conform Codului Etic al P.D.L., Dumitru Moinescu nu mai este membru al acestui partid.

Atunci cum poate P.D.L. să susţină pentru Primăria Medgidia un infractor, un condamnat penal, fie el şi cu suspendare?

Iar în al doilea rând, de ce B.P.N., Comisia Naţională pentru Statut, Etică şi Litigii sau comisia judeţeană de acest fel a P.D.L. nu s-au autosesizat din octombrie 2011 până acum în legătura cu incompatibilitatea infractorului dovedit Dumitru Moinescu cu codul de etică şi statutul P.D.L.?

Ce să mai creadă simplii cetăţeni despre moralitatea lui Gigi Chiru şi a celor de la Bucureşti, atât timp cât aceşti pedelişti îl susţin cu toate armele pe infractorul Dumitru Moinescu?

Cu stimă

Ionel MILITARU,

Fost Vicepresedinte al PDL Medgidia"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614