REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Monica Macovei: Senatorii vor cătușe numai pentru justiție

Monica Macovei: Senatorii vor cătușe numai pentru justiție

Replica API 29 aprilie 2015 | 00:31 273

Senatorul PSD Șerban Nicolae vrea ca pentru faptele de corupție politicienii să nu mai poată fi arestați preventiv. O astfel de propunere se traduce prin “vrem să fim corupți și să nu fim arestați preventiv“ și prin “vrem să oprim descoperirea rețelelor de corupție ale politicienilor”, este de părere Monica Macovei.

"Cu alte cuvinte, dacă vreunul dintre ei cade, “grupul de crimă organizată” numit PSD să continue caracatița corupției. Nu există nici un motiv care să justifice ca politicienii să iasă din rândul lumii și să nu mai fie arestați preventiv când sunt anchetați pentru fapte de corupție. Corupția în sine este un fenomen grav care trebuie tratat ca atare, cu sancțiuni ferme și descurajante. Chiar dacă astăzi în Comisia Juridică a Senatului propunerea lui Șerban Nicolae a căzut, senatorul PSD a declarat că va insista cu acest obiectiv. Bătălia împotriva justiției va continua și trebuie să fim vigilenți. În schimb, Comisia Juridică a fost de acord cu propunerea lui Șerban Nicolae ca cei care sunt arestați preventiv să nu mai aibă cătușe. Oare chiar nu știe Șerban Nicolae că un mijloc de imobilizare tot este necesar? Este vorba, până la urmă, de protecția celui arestat preventiv, de protecția celor care îl arestează și a terților, pe care i-ar putea lua ostatici. Comisia Juridică a Senatului ne-a arătat astăzi, încă o dată, că nu există voință politică adevărată de a lupta cu corupția la nivel înalt", a declarat europarlamentarului Monica Macovei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218