REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Motivare Udrea: Banii primiți ca mită, folosiți la achitarea cheltuielilor PDL, în special la Organizația București

Motivare Udrea: Banii primiți ca mită, folosiți la achitarea cheltuielilor PDL, în special la Organizația București

Replica API 28 februarie 2015 | 00:03 191

Apropiații Elenei Udrea, inculpați în dosarul Gala Bute, au declarat că o parte din banii primiți ca mită pentru atribuirea contractelor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului au ajuns fie nemijlocit la Elena Udrea, fie în patrimoniul altor persoane, dar la cererea și în interesul acesteia, fiind folosiți pentru a achita cheltuieli ale Partidului Democrat Liberal, și în special ale Organizației București a cărei președintă era.

Informația apare în motivarea deciziei prin care Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul Gala Bute.

În document se menționează că din probele de la dosar rezultă că un întreg sistem de corupție coordonat și controlat de către Elena Udrea, prin intermediul căruia societățile care aveau contracte achitau un comision de 10% cvasistabil și cvasigeneralizat, aproape automat, văzându-se din încasările celor trei societăți că toate plățile din minister duceau la plata acestui comision.

Procurorii au constatat că aceste comisioane erau încasate de persoanele cele mai apropiate de Udrea, respectiv de consilierul său personal, de asistentul său personal, Tudor Breazu, de prietena sa cea mai bună, Ana Maria Topoliceanu, către Gheorghe Nastasia, omul de încredere al acestuia căruia i-a delegat toate atribuțiile ministeriale.

În motivare se arată că toți acești apropiați ai Elenei Udrea au arătat că sumele de bani îi erau destinate, cu excepția lui Tudor Breazu.

"Declarațiile celor mai sus menționați se coroborează cu înscrisurile care au urmărit traseul pentru o parte din bani din care rezultă că banii au ajuns, fie nemijlocit la inculpată, fie în patrimoniul altor persoane, dar la cererea și în interesul inculpatei Udrea Elena Gabriela, fiind folosiți pentru a achita cheltuieli ale Partidului Democrat Liberal, și în special ale Organizației București a cărei președintă era aceasta, fie în patrimoniul lui Rudel Obreja pentru a acoperi creditul bancar acordat de la BRD tot la insistența și cu contribuția inculpatei", se spune în motivare.

De asemenea, se subliniază că toate deciziile erau luate de Udrea, chiar dacă își delegase dreptul de semnătură, figurând doar pe foarte puține acte, neexistând criterii general aplicabile pentru toate situațiile.

"În acest dosar, sunt arătate doar banii dați cu titlu de mită doar de către cele trei companii, dar sunt suficiente declarații a unor persoane care arată că sistemul era generalizat, că toate contractele duceau la plata unui comision, iar beneficiarul era inculpata Udrea Elena Gabriela sau persoanele din jurul său care au intermediat mita ori finanțarea cheltuielilor PDL-ului în timpul campaniei electorale.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218