REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Motivarea arestării în dosarul sirianului găsit mort în portbagaj

Motivarea arestării în dosarul sirianului găsit mort în portbagaj

Replica API 27 aprilie 2015 | 00:00 208

Pericol social

Pericol social

Haj Saleh Moustafa

Lăsarea în libertate a presupuşilor ucigaşi ai sirianului Haj Saleh Moustafa găsit într-un portbagaj ar tulbura ordinea publică şi mediul social. În motivarea deciziei de arestare a acestora, judecătorii arată că: „există probe că lăsarea în libertate a inculpaţilor tulbură nu numai ordinea juridică, dar, în primul rând, mediul social, ocrotit de valorile sale fundamentale, prin normele dreptului penal şi procesual penal, această tulburare fiind susceptibilă de a se repeta în viitor, din cauza faptului că generează o stare de primejdie pentru raporturile sociale, pentru normala lor desfăşurare şi dezvoltare în interesul societăţii însăşi”.

Andreea Pătraşcu şi Alfons Gabriel Arhire, soţia afaceristului sirian şi amantul acesteia, principalii suspecţi în acest caz, au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de complicitate la crimă, şi cercetaţi pentru omor calificat.

“Dacă pericolul pe care l-ar prezenta pentru societate lăsarea în libertate a inculpaţilor nu se presupune generic, ci trebuie dovedit, tot atât de evident este că nu putem susţine că nu există acest pericol pentru ordinea publică atunci când inculpaţii au produs prin fapta lor o încălcare a regulilor de convieţuire socială ca urmare a reacţiei declanşate de fapta comise”, se subliniază în motivarea deciziei de arestare a Tribunalului Bucureşti.

Sirianul a fost dat dispărut la sfârșitul anului trecut. Acesta a fost găsit mort într-o geantă, amplasată în portbagajul unei mașini cu numere de Constanţa. Cetățeanul sirian era căsătorit cu românca și avea un copil de nouă ani. Haj Saleh Moustafa şi Maria Andreea Pătraşcu s-au căsătorit în 1996, dar mariajul lor a fost, încă de la început, unul şubred, măcinat de neînţelegeri, generate de presupuse infidelităţi ale sirianului.

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, femeia l-ar fi cunoscut, prin intermediul unei reţele de socializare, pe Alfons Gabriel Arhire, iar cei doi ar fi început o relaţie amoroasă. Ulterior, la începutul lunii decembrie a anului trecut, Andreea Maria Pătraşcu ar fi descoperit, în telefonul soţului său, mai multe mesaje pe care acesta le schimbase cu o tânără din Constanţa, despre care a dedus că ar fi o amantă pe care bărbatul o avea la Constanţa.

Cei doi ar fi discutat despre ea în termeni jignitori, motiv pentru care Andreea Pătraşcu l-ar fi sunat pe Alfons Gabriel Arhire şi i-ar fi spus ce scria în mesaje. Asasinarea sirianului Haj Saleh Moustafa a fost plănuită de soţia lui şi de amantul acesteia cu două săptămâni înainte, timp în care, până să decidă să-i pună somnifere în mâncare, cei doi au luat în calcul să-l otrăvească cu sodă caustică sau să-l omoare în bătaie, potrivit unor surse judiciare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108