REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

MUCEGAI la pachet. Fructe şi legume „BĂTUTE DE SOARTĂ”, vândute la Auchan cu eticheta „premium”

MUCEGAI la pachet. Fructe şi legume „BĂTUTE DE SOARTĂ”, vândute la Auchan cu eticheta „premium”

Replica API 23 mai 2017 | 01:41 558

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului au mers într-un control inopinat luni, 22 mai a.c., la supermarketul Auchan din centrul comercial VIVO! și la Carrefour din centrul comercial TOM. Ei s-au axat pe verificarea produselor de tip legume și fructe din cele două magazine menționate, dar și zona de autoservire din Auchan.

La magazinul Auchan, inspectorii au găsit fructe în stare de PUTREFACȚIE, aflate la comercializare. Pe linia gastro (Auchan), la autoservire, nu a fost găsită nici o neregulă. „În zona raionului de legume-fructe, și aici am să rog prin intermediul dumneavoastră toți consumatorii, să se uite la etichetele de prezentare ale legumelor și ale fructelor și acolo unde scrie calitatea I - și trebuie să știe că în respectiva lădiță totul trebuie să arate la fel și să fie premium, deci calitatea I, iar acolo unde sesizează nereguli, numărul nostru de telefon le stă la dispoziție pentru remedierea acestora (…)

Între portocalele care ar trebui să arate bine sunt niște portocale ușor bătute de soartă, câteva caise, piersici, toate prezentau alt aspect decât cel de calitatea I. Bătute de soartă înseamnă cu urme de mucegai, paraziți, urme negre, tot ceea ce face un produs să arate că nu e de calitatea I. Cel de calitatea I trebuie să arate ca în poze, reviste, reclame”, a menționat Horia Constantinescu, directorul CJPC, în timpul controlului de ieri.

Amenda minimă pentru zona fructe este de 500 de lei. La hipermarketul Carrefour a fost aplicată o sancțiune în valoare de 5.000 de lei și oprirea de la vânzare a următoarelor produse: legume, fructe, carne fără etichetare corespunzătoare.

Mihaela UNGUREANU, Claudia CORBU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de la revolutie si pana acum cateva luni nu prea am mai auzit sa aveti activitate. Este foarte bine, pentru consumatori, sa aveti controale lunare la toate marile magazine, restaurante si sa faceti publice rezultatele controalelor. Poate asa vor deveni mai responsabili si cu mai mult bun simt.
5
0
veniti si la peni navodari are cea mai proasta marfa se vinde tot e e stricat
3
0
Felicitari domnilor ca va intereseaza soarta consumatorilor.Sa nu uitati si de statiunea noastra Costinesti unde vor incepe vanzarea de peste prajit ,fructe de mare,impinge tava in aer liber,in bataia soarelui si a prafului.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369