REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Muftiul, prezent la prima ședință a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor

Muftiul, prezent la prima ședință a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor

Replica API 1 septembrie 2015 | 00:00 190

Întruniri organizete o dată la două luni

Întruniri organizete o dată la două luni

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) a găzduit duminică, 30 august, prima ședință a Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor. La întâlnire au fost prezenți 18 dintre cei 24 de membri aleși în cadrul Congresului Mondial al Tătarilor, congres care a avut loc la Ankara în perioada 1 – 2 august 2015. În cadrul primei întâlniri a noilor membri ai Consiliului de Coordonare au fost desemnați și vicepreședinții, secretarul general, trezorierul și adjuncții lor. UDTTMR și-a adjudecat și de această dată trei funcții, toți membri în Consiliul de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor. Președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, ocupă un loc de vicepreședinte, alături de Mukremin Șahin, Lenur Islamov și Umit Șilit. Prim-vicepreședintele UDTTMR, Samir Menan, a fost numit secretar general adjunct, alături de Adas Jakubauskas și Ervin Ibrahimov, în timp ce Metin Omer va ocupa funcția de trezorier adjunct. În cadrul aceleiași întâlniri, Namık Kemal Bayar a fost numit secretar general, iar Adnan Evren Olcay – trezorier. La ședința Consiliului de Coordonare al Congresului Mondial al Tătarilor, care a avut loc la sediul UDTTMR, au participat și muftiul Muurat Iusuf, subprefectul Ersun Anefi și deputatul Varol Amet. O prezență deosebit de importantă a fost cea a directorului din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Andreea Mocanu. Nu au lipsit nici oapeții din mediul politic din Turcia, deputatul MHP Demirel Ruhsar, luând, de asemenea, parte la întâlnire.

Următoarea întâlnire a comisie va avea loc la Kiev

Următoarea întâlnire a comisiei va avea loc la Kiev, în Ucraina, peste alte două luni, urmând ca cea de-a treia ședință să se desfășoare la Vilnius, în Lituania. Pentru o cât mai bună organizare, membrii comisiei au convenit ca în primul din cei patru ani ai actualului mandat, ședințele să se organizeze o dată la două luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102