REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Nancu şi-a anunţat candidatura pentru un post de administrator Oil Terminal, atrăgând atenţia AGA să nu încalce legea

Nancu şi-a anunţat candidatura pentru un post de administrator Oil Terminal, atrăgând atenţia AGA să nu încalce legea

Replica API 28 ianuarie 2015 | 23:20 938

Doctorand la SRI, cu recomandarea fostului ministru Ovidiu Silaghi

Doctorand la SRI, cu recomandarea fostului ministru Ovidiu Silaghi

Dumitru Nancu

Opt persoane şi-au depus până acum candidaturile pentru cele 7 posturi din Consiliul de Administraţie al Oil Terminal SA Constanţa, în atenţia Adunării Generale a Acţionarilor de pe 20/21.02.2015. Şapte dintre acestea sunt, potrivit legislaţiei, administratorii revocaţi după ce AGA le-a respins, în decembrie 2014, Planul de administrare al companiei de stat constănţene. Este vorba despre Mihai Daniel Aniţei, Daniel Marius Bogdan, Mihai Cristian Chebac, Gabriel Laurenţiu Ciocîrlan, Corin Comşulea, Valeriu Ivan şi Dan Cristian Bărbulescu, la care se adaugă şi candidatura lui Dumitru Nancu, cel care candidase şi la ultima AGA, pentru postul vacant ocupat provizoriu de Daniel Marius Bogdan, cu planurile zădărnicite însă prin decizia AGA de respingere a Planului de administrare.

Dumitru Nancu vine cu un CV detaliat, la care adaugă o recomandare călduroasă din partea fostului ministru Ovidiu Silaghi, una de la Comisia Europeană, alta de la United National Development Programme, precum şi o analiză economică- financiară a SC Oil Terminal SA. În aplicaţia sa, Dumitru Nancu atrage atenţia celor din AGA că a fost selectat de George Butunoiu pentru funcţia de administrator şi că este deja a treia oară când îşi depune candidatura, menţionând că deţine o vastă experienţă de manager în întreprinderi publice, chiar la această dată fiind preşedinte al CA-ului de la Aeroportul Mihai Kogălniceanu, director general al Radionav, precum şi administrator şi auditor la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA- IFN. La începutul prezentării sale, Nancu avertizează AGA desemnată de Ministerul Energiei că ar încălca legea dacă i-ar (re)numi pe ceilalţi 7 candidaţi în CA-ul de la Oil Terminal. „La o simplă analiză a consiliului de adminnistraţie şi a comitetului de audit din cadrul SC Oil Terminal SA precum şi a listei candidaţilor pentru ocuparea funcţiei de administrator al societăţii, postată pe pagina de web a companiei în data de 10.01.2015, am constatat că nici unul din cei 7 membri nu posedă experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul contabilităţii, de audit sau financiar, încălcându-se astfel dispoziţiile art. 34 alin. (3) din OUG 109 din 30 noiembrie 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 47 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.90/2008, aprobată cu modificări prin Legea nr. 278/2008, cu modificările şi completările ulterioare: „(1) Cel puţin un membru al comitetului de audit este independent şi are competenţă în contabilitate şi/sau audit””, scrie Nancu în aplicaţia sa. Din experienţa lui Dumitru Nancu amintim posturile de secretar şi subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Economiei, preşedinte ANL, director în Ministerul pentru IMM, cadru universitar la Ştiinţe Economice în cadrul Universităţii Ovidius etc. În vârstă de 35 de ani, Dumitru Nancu are un master şi urmează un doctorat în cadrul Serviciului Român de Informaţii, are o carieră universitară de 9 ani şi 11 ani de experienţă în guvernanţa corporativă.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369