REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nemulţumiţi de servicul de ecarisaj! „Hingherii au ridicat căţei cu stăpân!”. REVERSUL SITUAŢIEI

Nemulţumiţi de servicul de ecarisaj! „Hingherii au ridicat căţei cu stăpân!”. REVERSUL SITUAŢIEI

Replica API 27 aprilie 2017 | 00:00 912

În sfârşit, câinii maidanezi de pe străzile constănţene vor dispărea! Asta după ce municipalitatea a semnat contractul cu firma Green Life Recycling la data de 5 aprilie a.c. Obiectul contractului îl constituie serviciul de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni sanitar veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanţa, inclusiv şi din staţiunea Mamaia.

Prestatorul trebuie să efectueze capturarea şi transportarea de pe domeniul public al oraşului până la adăpostul unde vor fi cazaţi câinii; microciparea acestora; tratamente obligatorii pentru toţi câinii cazaţi (deparazitare internă şi externă, vaccinarea antirabică); tratamente specifice, aplicabile pe perioada staţionării în adăpost pentru câinii bolnavi sau răniţi care pot fi trataţi; adăpostire (hrănire şi îngrijire); sterilizarea (inclusiv tratamentele ce implică operaţia propriu-zisă, tratamente post operatorii (3 zile pentru masculi şi 10 zile pentru femele), respectiv administrarea pe cale injectabilă a medicamentelor antiinflamatorii şi antibiotice, aministrarea externă a soluţiilor cicatrizante şi ultima fază, înlăturarea aţelor chirurgicale; îndeplinirea procedurilor privind revendicarea, adopţia, adopţia la distanţa; eutanasierea; neutralizare. Cu toate acestea se pare că firma de ecarisaj nu își face treaba așa cum ar trebui. Constănțenii susțin că nu se publică poze cu patrupedele și că doresc moartea acestora.

„Suntem în 25 aprilie şi de 5 (CINCI!) zile nu s-a publicat nici o fotografie a câinilor capturaţi din Constanța sau celelalte localităţi limitrofe! Eu înţeleg că nu contează câţi bani cheltuieşte primăria cu un serviciu mai mult decât defectuos, dar ştiu că este de datoria dumneavoastră să susţineţi şi să încurajaţi adopţiile câinilor. De ce nu o faceţi? Cu atât mai mult cu cât aţi îngreunat (prin distanţă mult prea mare!) modul prin care oamenii puteau ajunge în adăpost! Poate ar trebui să verificaţi şi să reconsideraţi contractele care vă fac de ruşine!”, se arată în sesizarea lui Carmen.G.

Același lucru îl sesizează și Mirela.P. „PMC a încheiat un contract cu societatea Green Life Recycling din Ovidiu pentru gestionarea câinilor comunitari. Din câte ştiu în contract este stipulat că respectiva societate ARE OBLIGAŢIA de a FACILITA adopţia căţeilor fără stăpân, iar eutanasia este ultima măsură luată după ce s-au parcurs celelalte etape privind promovarea adopţiilor. Cei de la Green Life Recycling NU-ŞI respectă această obligaţie, fiindcă NU PROMOVEAZĂ adopţiile. Postează cu întârziere de mai multe zile poze cu câinii capturaţi, această întârziere reduce din timpul, şi aşa extrem de scurt pentru adopţie, de doar 14 zile.

De asemenea, nu precizează zonele din Constanţa de unde au fost ridicaţi aceşti câini, nu au personal instruit pentru capturarea cainillor, această acţiune făcându-se brutal, hingherii, probabil, au "normă" de capturare, de au ajuns să ridice şi căţei cu stăpâni, aflaţi ocazional pe stradă. În plus, se pare cănu au personal veterinar. sterilizările câinilor sunt FOARTE PROST făcute şi pun în pericol viaţă căţeilor adoptaţi, obligându-i pe cei care i-au adoptat la cheltuieli suplimentare cu tratamentele, pentru vindecarea infecţiilor provocate de sterilizările defectuoase”, afirmă constănţeanca.

De cealaltă parte, o altă constănţeancă ne-a semnalat faptul că în zona blocurilor de pe bulevardul 1 Mai (la centrală), un cetăţean dă de mâncare unui câine care se manifestă periculor. „De fiecare dată când l-au luat hingherii, domnul care hrăneşte acest maidanez s-a dus şi l-a recuperat şi l-a adus înapoi. Avem copii, ne e frică pentru că atacă”, a spus femeia.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate negriciunile infecte la ovidiu angajate, diavolii sa se joace cu tot neamul vostru de la a- l cu tata n gura pin la a l cu barba sura, mizeriilor , cum omorati voi cainii asa sa muriti si voi si pin la neamul 7 , flacrile iadului sa va muste!!!!!! In frunte cu flegma aia de femeie care va conduce si cu cei care va tin in carca si va aplauda ! Sa ma slobozesc pe ce iubiti
1
0
Cred ca cei care urasc cainii si ii denigreaza ca fac ca dreg, sunt mai animale decat cainii. Numai un prost sau un taran poate gandii asa cu ura. Prostul ca e prost, iar taranul, are conceptia aia , ca daca de la un animal nu are nici un beneficiu...nu e bun. Daca statul asta de cacat si-ar fii facut treaba iar firmele astea de cacat, de hingheri nu ar fii furat banii, acum nu mai aveam acesta situatie. Ia uitati-va ce masini au cei care administreaza firmele de ecrisaj si ce averi au, ce situatie, si aveti raspunsul. Niste animale, gunoaie. nu oameni.
2
0
De tiganii care va fura , care va iau copiii si isi bat joc de ei , care va prin la inghesuiala si va batjocoresc va scuipa si va arata gesturi obscene si adreseaza cuvinte de nereprodus nu va e frica??? Pe astia cum ii rezolvati?
4
0
Ziceau niste mari ai vremurilor ... De cand am inceput sa cunosc oamenii mai bine iubesc animalele!!! Si mai spune unul tot mare ca spune mi cum e o natie dupa cum isi trateaza batranii si animalele .... Hmmm popor BARBAR
2
0
Tu si cei ca tine sunteti niste chestii zombificate de televizor. Unde mortii ma-ti ai vazut tu adulti sau copii sfartecati de maidanezi? Sa-mi bag pula in creierul tau facut muci de tembelizor.
3
0
In sfarsit! Nu se mai putea iesi din casa..in parcuri..niciunde din cauza lor. Sper doar sa isi faca treaba primaria si sa ii ia pe toti, nu doar o mie si ceva. Iar stapanii care ii lasa liberi sa se plimbe sa se invete minte. Vrem un nr de tel sa stim unde sa sunam sa chemam hingherii
1
3
pai daca zoofili aveau compasiune ptr oameni se asigurau ca nu ar mai exista pericolul sa fie muscati, apoi in abatoare cam ce credeti ca se intampla? sau javra e mai speciala fata de miel oaie berbec porc vitel vaca pui gaina rata gasca si eventual alte animale. Caini sunt o specie daunatoare ce trebuie exterminata deci trebuie JUPUITI ! iar tembelii ca voi de asemenea
0
5
Pt Mirela sio toti ceilalti mari iubitori de comunitari As dvrea sa vad ce vetri face cand niste comunitari va vor sfarteca copiii sau nepotii sau bunicii Sa gasiti lati pe strada cu matele scoase una din persoanele cele mai dragi .Sa vad eu daca mai pupati in bot toate jivinele care nu au ce cauta pe strazi sa faca mizerie sa ne agreseze noapte si zi .Luati va jivinele si retragiti va in pustiu
5
5
Rapciugosule, ma-ta stie ca esti un poponar infectat. lua-mi-ai boasele la misto.
0
7
Mirelo o face bine Grivei ? Te satisface pe deplin ?
12
9
pentru drepturi fara obligatii, cred ca tu, cretinule, nu ai dat NICIODATA bani cuiva. Voi, bolnavii psihic, caci teama de caini este o fobie, adica o nevroza, o boala psihica, nu ati ajutat pe nimeni, fiindca sunteti lipsiti de compasiune nu doar fata de animale, ci si fata de oameni. Asta este conditia voastra mentala, nevrotica, ba chiar psihotica, care va determina sa urati animale si sa fiti nepasatori la suferinata unui om sau animal. Conditia mentala sanatoasa implica empatie si compasiune, mila, inclusiv fata de animale. BOLNAVILOR!
10
12
Daca indivizii astia care mananca rahat pe tema cainilor au calcat vreodata intrun ecarisaj. Va dati crestini, pupati moaste, mancati cadavre si dati cu bata-n cap la animale. Neam de rahat! Si pentru mosu ala cu plodul muscat zic doar atat. Cand il inveti sa dea cu bolovanul dupa un caine sa te astepti sa-l si muste, tataie! Mai tarziu o sa te arunce si pe tine la caini!
10
17
Ce nenorociti sunteti multi dintre voi!!! Fiecare da banii pe ce doresti si cui doreste...Si lasati iubitorii de animale in pace!!cand o sa intelegeti ca acest pamant nu este doar al oameniilor?? Si app...supravegheati va copii ca sa nu fie muscati...daca iesiti in parc si stati la barfa si la tigari si copii umbla brambura se pot intampla si nenorociri. Si pt "CINEVA"...fac parte din categoria aia care cumpara un pui intreg sa le dea la "javre" ..pt ca fac ce vreau cu banii mei...tu poti sa cumperi sa dai la copii daca ti pasa asa mult de ei!!
11
13
daca ai caine plateste tratamentul si despagubirile catre cei agresati . dati bani la copii nu pe javre !
19
7
Aveti probleme cu ciinii ??? Veniti la Mangalia si plimbatii cum vreti, cu sau fara lesa, botnita...nu va va intreba nimeni nimic, chiar daca va musca pe cineva. Aici pulitia locala are de facut km zilnic, cu masinile si nu au timp de posesorii de ciini.
8
3
este o masinarie care nu are importanta ce reuseste sa faca sau nu, cea mai importanta parte este aceea de a musca tare din banii publici, doar Fagadau a fost scolit de Mazare.
9
3
e plin in cartierul nou din baba novac de caini. Cand ajung hingherii si aici?
12
7
probabil ca tu erai ocupat cu telefonul pe facebook in loc sa ti supraveghezi copilul. jivina ce esti
11
17
din lecturarea textului, am inteles ca au ridicat de pe strada catei, cu tot cu stapan. este posibila verificarea afirmatiei? Aveam de gand sa-mi iau un catelus de companie si sa ma plimb pe strada, dar daca ma ridica si pe mine? si apoi ce-mi face, o sa ma castreze ca si pe catel?
10
3
maidanezii mi-au muscat copilul in parc , de acuma cumpar otrava si imprastii in tot orasul ca alta solutie nu mai e
20
18
jupuiti si la fripturi cu ei ,,de 1 Mai sunt buni pentru mici..
15
9
Mai intai trebuiesc castrati ..toti imbecilii care conduc acest asa zis oras ..MAHALA tiganeasca - turceasca infrunte cu Fagadau ...plus seful politiei etc si dupa cainii nevinovati ....tara de cacat cu oameni de cacat ..e jale ce se intampla in cocina de constanta din toate punctele de vedere ..
16
9
iubitorii de caini maidanezi sa faca o cantina special pt.catei!si-un spital!si-un azil!Cand se caca cainele,iubitorul sa ia repede punguta sa-l adune.Cand cainele vrea sa futa,iubitorul sa-l ajute!cand n-are unde dormi,sa-l ia in casa,si mai ales sa aiba grija de el 24 ore.si cand musca,iubitorul sa-si asume vina si sa plateasca,asa,ca un iubitor de caini ce este.puteti sa le dati si icre negre copilasilor care maraie si musca,iubitori de animale.
23
14
Se intelege ca propui sterilizarea animalului cat si a stapanului.Stapanu e usor de prins.
12
3
dar tu ai dat vreun pui la orfelinat sau la vreun batran? cum iti permiti tu tarane sa spui unui om ce sa faca cu banii lui? fa cu banii tai ce vrei. si apoi mai marlane, numai prostii dau sfaturi neverute. te a intrebat cineva ce sa faca cu banii lui? da tu cui vrei si nu te mai baga ca musca in treaba altora. Iar cainii astia nu se teleporteaza, sunt abandonati de jivinele de oameni, sunt animale domesticite dependente de om chinuite de oameni. Singra solutie este aplicarea legii cu sterilizarea obligatorie a tuturor cainilor cu stapan si pedepsirea abandonului asa cum scrie la lege.
19
17
Loviti pe creier sunt multi..am vazut atatia cumparand un pui intreg sa dea la javre.vai de viata voastra..mergeti la orfelinat si datiaaratilor de acolo,nu la javre..dar unii oameni se aseamana..adica javra la javra trage..sa ma sfasie javrele de nenumarate ori si nu alta..
21
18

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614