REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nicușor Constantinescu, adus la sediul DNA Constanța: 3 dosare noi!

Nicușor Constantinescu, adus la sediul DNA Constanța: 3 dosare noi!

Replica API 15 februarie 2017 | 15:02 317

Fostul președinte al CJC a fost adus la sediul DNAConstanța, în dimineața de miercuri, 15 februarie anul curent. Acesta a sosit cu duba de la penitenciar și asta pentru că este condamnat definitiv în dosarul Centrului Militar Zonal. El a precizat că nu știe motivul pentru care a fost adus, dacă e vorba despre un dosar vechi sau unul nou.

Update

Potrivit informațiilor noastre, este vorba despre trei noi dosare în care Nicușor Constantinescu este cercetat. Două dintre ele se referă la lucrări de reabilitare a drumurilor județene, prin RAJDP, iar unul la contracte de publicitate cu Combat Press. Amintim faptul că lui Nicușor Constantinescu i s-a adus la cunoștință, zilele trecute, faptul că e la un pas de a scoate din buzunar suma de 401.700 lei într-un dosar legat de societatea precizată mai sus. Cel puțin așa a decis prima instanță, urmând se judeca și apelul. Mai exact, Tribunalul Constanța, la data de 10.02.2017, a decis: "Obligă pe pârât către reclamant la plata sumei de 401.700 lei reprezentând plată nelegală pentru servicii de publicitate în presa scrisă către SC Combat Press Srl. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare", cu precizarea că pârât este nimeni altul decât Nicușor Daniel Constantinescu, iar reclamanți: Judetul Constanța-Consiliul Județean Constanța și președintele CJC. Și decizia a venit la numai două zile după ce Constantinescu aflase că Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins recursul în casație în dosarul Centrului Militar Zonal, adică: nu va părăsi penitenciarul.

La ieșirea din sediul DNA Constanța, după ce i s-au adus la cunoștință acuzațiile, Nicușor Constantinescu a declarat: "Este un abuz al procurorilor!".

Ce spun procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, în trei dosare distincte, față de suspectul

CONSTANTINESCU NICUȘOR-DANIEL, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Constanța, în prezent aflat în stare de detenție, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, din care două în formă continuată.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

1. În perioada 2011 – 2013, suspectul Constantinescu Nicușor-Daniel, în calităţile de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi ordonator principal de credite, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu în sensul că a achitat în mod nelegal, către Regia Autonomă Judeţeană Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanţa, suma totală de 40.780.316 lei.

Această sumă de bani, ce reprezenta contravaloarea unor lucrări de modernizare şi reabilitare a unor drumuri judeţene și de consolidare a sistemului rutier, a fost achitată de suspect, în următoarele împrejurări:

- fără a exista vreo procedură de atribuire dintre cele prevăzute de lege - în absenţa documentelor justificative legal întocmite, din care să rezulte efectuarea în realitate lucrărilor,

- fără ca lucrările să fie recepţionate de către Consiliul Judeţean Constanţa (întrucât acestea nu îndeplineau cerinţele de calitate –într-unul dintre cazuri drumul era deteriorat în proporție de 100% ).

2. În cursul anului 2013, suspectul Constantinescu Nicușor-Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a încălcat prevederile legale în legătură cu adoptarea şi punerea în aplicare a H.C.J. nr.313/2013 (privind alocarea unei sume de bani R.A.J.D.P. Constanta în vederea ducerii la îndeplinire a Programului cu obiectivele si lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2013 finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța).

În concret, prin hotărârea respectivă, suspectul a acordat R.A.J.D.P. Constanţa, cu titlu de subvenţii, importante sume de bani, deşi potrivit prevederilor legale, regiile autonome puteau primi subvenţii doar în cazul în care înregistrau pierderi şi doar pentru acoperirea deficitelor respective.

Acest lucru nu era valabil și pentru R.A.J.D.P. Constanţa care, în exerciţiul financiar anterior, înregistrase profit.

3. În perioada decembrie 2009 – noiembrie 2010, suspectul Constantinescu Nicușor-Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi-a îndeplinit cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, în sensul că a plătit, în mod nelegal, către o firmă de publicitate “agreată” suma de 401.700 lei.

Acești bani au fost achitați societății respective în condițiile în care serviciile de publicitate au fost achiziționate cu încălcarea normelor în materia achiziţiilor publice şi finanţelor publice.

Suspectului Constantinescu Nicușor-Daniel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest om a format o caracatita in tot judetul si unde a fost primari psd s au alaturat acestui hot si au distrus si falimentat o gramada de primarii au furat pamanturile bietilor tarani care ii carau pe la stadioane si manastiri nu mai zic de mafia portului si al spitalelor traficului de medicamente prin spitalele pline de gandaci si viermi unde mor zi de zi pers.cum este pisibil cu atatea servicii sa se fure acest oras sistematic.ce ura sa ai fata de acest om nici nu reusesc
1
0
Un porc care trebuie sa stea in puscarie cel putin 15 ani. Si el si Stroe, si Fagadau si Mazare si Strutinsky si toata gasca de golani.
4
0
apropo pt votantii pesede azi al cora cofragul de oua cu 30 buc era 17,80 .multumin din inima partidului are v-a dat 10 lei la pensie pomanagiilor
5
0
Un proverb spune ca:fiecare pasare pe limba ei piere!Asta va pati si psd,se va dezintegra.Pai cum poti sa tipi ca sunteti haituiti cand voi veniti in fata oamenilor cu buboie pline de puroi ca astia,hoti dovediti ,fugari si mincinosi,mai ceva ca fanariotii.
10
0
Dar porcariile cu doctorii hotomani adusi de el de la dracu in praznic la care le platea C JUD locuinte ,considerindi-i celebri,cind erau de fapt niste nulitati GEN MIHNEA AVRAM si gasca lui ,care au dat afara doctorii nostri ... Acum ii vedem ca nu stiu mare lucru,refuza si studentii in practica ... Vai de ei Avram mai este inca DIRECTOR MEDICAL ...va rog nu rideti ,e pe functia ,asa cum l-a pus Nicusor
10
2
Finu Negrea cand este vizitat de DNA ?
9
1
Si cand l-au prins mort de beat in masina, dormind la semafor, unul din agentii de la circulatie a fost mutat disciplinar ca nu a avut grija de porc. Oricine in Constanta stie ca nu puteai sa faci nimic, o afacere sau altceva care necesita autorizatie, daca nu cunosti pe careva sau nu cotizezi clanului Mazare-Constantinescu. Sper ca sa stea mult si bine la racoare si averea confiscata.
12
1
Grijania mami voastre de talhari lacomi.La puscarie sa putrezesti porc slinos
15
1
Ce tupeu jegos are porcul asta nesimtit. Cica procurorii i-au facut alte 3 dosare pe abuz in serviciu, fapta dezincriminata de judecatoria Alba. Iti uram La multi ani cu executare! Sa se bucure, in liniste, coarda de nevasta-ta, cu hambalistii de la HCM.
18
1
Dar acest hidos pork parca era pe moarte, cu cancer in faza terminala! A facut vreun tratament miraculos la mititica? Sau l-au fragezit colegii de celula?
17
2
Un sobolan de al lui Porcu ,sta ascuns bine , are cele mai multe taxiuri din oras , ghici cine e DNA Constanta ????
15
2
Dar pe Cristinel Dragomir zis Turnatorul cand il iau astia ? Case de sute de mii de euro, masini de teren, salon de nunti de lux, restaurante si sute de ha de teren agricol, toate astea dintr-un salariu si onorariile avocatei de doi lei de nevasta-sa. DNA ul munceste sau doar se face ?
14
1
daca nu stiai,drumul a fost ,,costruit de firma lui dragnea,TELDRUM.
13
3
bre nea pesedistu asta de mai jos ,indivizii au furat ,si-au facut vile si au asigurat avere pt generatii intregi ,ce mila poti sa ai pt niste hoti? pesedeii nu sunt vierrmi ca in loc sa guverneze s-au gindit numai cum sa fure banu public .nu l-am indemnat eu pe porc sa fura ,a facut cum l-a dus capul si a fgurat .sper sa putrezeasca in puscarie si sa i se confiste evrea pt ca nu s-a gindit la popor cind era cu mina pina la umar in banul public si pt ca nea-i facut viermi iti urez hai siktir comunist imputit
20
4
Prea multa ura, omul asta a gresit si va plati cu ani grei de puscarie. A-l trimite la moarte pe el si pe cei din PSD si ALDE inseamna o ura profunda izvorata din bolsevism. Asa au facut bolsevicii, nazistii si comunistii, i-au prins si i-au omorat. Cu asa mentalitate imi este o scarba profunda de unii postaci pe care-i cataloghez viermi ordinari.
5
21
La moarte cu PSD si ALDE , mortaciuni politice, in groapa va e locul
15
4
nu stiu daca e un abuz al procurorilor sau nu, dar E CLAR CA CEEA CE A FACUT EL SUNT ABUZURI SI DETURNARI DE FONDURI PUBLICE. SA PUTREZEASCA DE VIU IN PARNAIE!!
22
2
Asomati jivina si scutiti-ne de fotografiile acestui scabros personaj.
28
2
Are dreptate porki cu parere de rau cititi decizia patru sute cinci din doua mii saisprezece a ccr curtea a admis exceptia invocata
3
10
ia sa vedeti drumu ala dintre pecineaga si amzacea parca..l a facut si a tinut fix 6 luni ..acu e drum negru unde s banii nicusor porcusor?
26
2
FUTU-L IN GURA SI LIN LIBERTATE SI IN PUSCARIE SI VIU SI MORT, PENTRU TOTI CEI PE CARE I-A DAT AFARA DIN SERVICIU PRIN REDUCERI DE POSTURI SI ADUCEREA IN LOCUL LOR A RELATIILOR SALE.MAI AI DE TRAS UMFLATULE.
28
2
Toate deciziile luate de Nicusor constantinescu nu au avut la baza legea,deciziile au fost luate mai mult ca sa multumeasca si sa-i impresioneze pe subalterni,a primit ca ceausecu linguseala,sper sa nu fie condamnat precum ceausescu
21
3
Laincisoare acolo e locul lui.
28
3
La mai mute dosare. La mai multi ani.
31
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367