REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Noi stenograme în dosarul Duicu: "Problema ta s-a rezolvat. Sunt cu premieru', aici, la masă"

Noi stenograme în dosarul Duicu: "Problema ta s-a rezolvat. Sunt cu premieru', aici, la masă"

Replica API 23 iulie 2014 | 00:00 229

Ajuns în arest pentru un trafic de influenţă chiar de la Palatul Victoria, fostul şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, apare în interceptările din dosarul întocmit de procurori, fiind cel care asigura diverşilor apropiaţi ai PSD "rezolvarea problemelor", notează Gândul. Într-una din interceptările Duicu i se lăuda lui se lăuda Ionel Georgescu că problema lui "s-a rezolvat, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Anti-Fraudă". Ca garanţie: "sunt cu premieru', aici, la masă". Ionel Georgescu este un apropiat al lui CăCătălin Voicufostul senator PSD condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Într-o altă interceptare, Duicu este surprins dicutând cu Vlad Stoica, şeful cancelariei premierului.

Adrian Duicu apare în stenogramele depuse la dosarul traficului de influenţă de la Palarul Victoria discutând cu Ionel Georgescu pe care îl asigură că i-a rezolvat o problemă, garantând cu faptul că se află chiar cu premierul Victor Ponta la masă. Ionel Georgescu a fost propus de PSD, în 2009, la conducerea DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne. Numele său se leagă de scandalul care a dus la ieşirea PSD din coaliţia de guvernământ cu PDL din 2009. Mai precis, Ionel Georgescu era promovat şi susţinut pentru şefia DGIPI de către Cătălin Voicu şi de fostul general Mitică Iliescu. Din dosarul fostului senator PSD Cătălin Voicu ştim că acest dorea chiar să devină ministrul Internelor. În schimb, la minister au fost numiţi Gabriel Oprea, Dan Nica şi apoi Liviu Dragnea.

Premierul Boc a respins propunerea ca Ionel Georgescu să fie numit la şefia DGIPI, acesta fiind şi unul din motivele pentru care PSD a părăsit la acel moment guvernul, conform Mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218